Ploc (ČSSD): Chceme zavést transparentní pravidla podpory sportu na všech úrovních, nejen pro stát

21.12.2015 19:06

Prvním čtením minulý týden prošla Poslaneckou sněmovnou novela zákona o podpoře sportu. Podstatným prvkem navrhované právní úpravy je zajištění koncepčního rozvoje sportu a jeho transparentní podpory jak na celostátní úrovni, tak i na úrovni územní samosprávy. Poslanci tuto novelu odsouhlasili k dalšímu projednání v příslušném garančním výboru.

Ploc (ČSSD): Chceme zavést transparentní pravidla podpory sportu na všech úrovních, nejen pro stát
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Novela klade důraz na strategické řízení podpory sportu. „Naplňujeme volební program ČSSD, v němž jsme se zavázali, že připravíme nový zákon o podpoře sportu. Pro sociální demokracii jde o jednu z priorit,“ podotkl Pavel Ploc, místopředseda Podvýboru pro mládež a sport.

Kvůli obstrukcím pravice tento bod nebyl projednán v prvním týdnu probíhající sněmovní schůze. Proto sociální demokracie prosadila vládní návrh z dílny ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy k projednání hned jako první bod programu pokračující schůze Poslanecké sněmovny v tomto týdnu.

„Chceme zavést transparentní a strategická pravidla podpory sportu na všech úrovních, nejen pro stát, ale i pro kraje a obce. Peníze se musí ve větší míře dostávat napřímo k finálním žadatelům, do tělovýchovných jednot a sportovních organizací. Jejich obětavá práce si zaslouží adresnou podporu. Jde o efektivní investici do zdraví našich dětí,“ zdůraznil Pavel Ploc.

Novelou zákona se zřizuje také rejstřík sportovních organizací a sportovců, který bude sloužit jako zdroj objektivních informací pro nastavení efektivních politik státní podpory v oblasti sportu. V dalším legislativním procesu se touto právní normou bude zabývat Výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

17:30 Opravdu chtějí Fialovi voliči tak „masivní podporu válce“? Je zde pochybnost

„Česká republika, ale postupně i další země, jsou zatahovány do konfliktu na Ukrajině,“ říká předsed…