Příjezd Angely: Rostou u nás zrádci. Pravdoláskaři lynčují lidi. Zeman vyrostl ve státníka, účtuje nebývale ostře akademik

24.08.2016 9:04 | Zprávy

ROZHOVOR Před čtvrteční návštěvou německé kancléřky Angely Merkelové v Praze hodnotí ředitel Centra bezpečnostních studií vysoké školy CEVRO Institut Jaroslav Salivar dopady migrační krize, k níž přispěla. Očekává však, že se najde nemálo kolaborantů a vlastizrádců, kteří ji ještě pochválí za to, co pro Evropu udělala. V protikladu s nimi oceňuje prezidenta Miloše Zemana jako osobnost svého druhu, který se navíc proti očekávání mnohých stal z politika státníkem a s jehož uchopením situace se zcela jednoznačně ztotožňuje.

Příjezd Angely: Rostou u nás zrádci. Pravdoláskaři lynčují lidi. Zeman vyrostl ve státníka, účtuje nebývale ostře akademik
Foto: Archiv JS
Popisek: Ing. Jaroslav Salivar, ředitel CEBES - Centrum bezpečnostních studií vysoké školy CEVRO Institut, o.p.s.

Ve zprávě o extremismu, kterou koncem minulého měsíce zveřejnilo ministerstvo vnitra, mě zaujala formulace, že „politické subjekty nedokázaly po odeznění migrační krize najít nová mobilizační témata“. Proto by mě zajímal váš názor, jestli je migrace pro Evropu stále ještě hrozbou, nebo zda už opravdu migrační krize odezněla, jak se objevilo v uvedené zprávě?

Rozhodně neodezněla, jak by také mohla, když se pod taktovkou Bruselu pro její vyřešení téměř nic smysluplného a racionálního neudělalo. Nicméně o určité intermezzo nepochybně šlo. Je pravdou, že se v určitý okamžik v sekretariátech většiny politických stran v blížícím se horkém předvolebním období před spuštěním kampaní zvažovalo, zdali migrace už není poněkud vyšumělým tématem. Zdali náhodou neměli zvrhlí multikulturní vítači s pošramoceným sebevědomím, společně s bohužel idioty na postech evropských komisařů a pod vedením Merkelové, Schulze a Junckera pravdu s bláboly o tom, jak nejen všechno zvládneme, ale jak budeme všeobecně obohaceni.

Jak smlouva se superdemokratem evropského střihu Erdoganem je to kýžené, trvale funkční řešení, jak už pouze stačí podepsat, pustit ho, spolu s několika desítkami milionů obdobně demokraticky smýšlejících tureckých bratrů do Evropy a je po krizi. Jenže pravdu samozřejmě neměli. Mezitím přišla série teroristických útoků v Německu, brutální masakr v Nice, a byť se výše uvedení hrobaři demokratické, svobodné a bezpečné Evropy snaží do nekonečna omílat, že tyto zrůdné a stále brutálnější projevy terorismu nemají žádný migrační a cizinecký kontext, vyděšený evropský volič už má většinou jasno. Lhostejno, že mnozí na to upozorňujeme už řadu let. Ten vývoj je zcela logický a dlouhou řadu let predikovatelný, jenže evropští vládnoucí sociální inženýři to prostě chtějí vidět jinak. A tak poroučejí větru, dešti a zapomínají, že jejich voliči ještě nemají mozek zcela vymytý ani jejich nezodpovědnými, sebestřednými a vypočítavými moudry, ani promyšlenými a cílevědomými kázáními radikálních imámů z nedaleké no-go zóny. Když se rozběhly nepochybně perfektně připravené a na současné evropské poměry naprosto obludné represe po prazvláštním tureckém vojenském puči, bylo jasné, že migrační odpočinkové intermezzo definitivně končí. A tak i u nás Babiš začal, socialisti následovali a už se zase všichni překřikují, kdo toho pro bezpečnost našich občanů před volbami udělá víc.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…