Provokace, uvedl analytik Štefec k závěru, že letadlo nad Donbasem sestřelili Rusové. A přinesl nové informace

30.05.2018 6:55 | Zprávy

ROZHOVOR Provokace namířená proti Rusům anebo možná snaha o eliminaci Vladimira Putina, tak vidí analytik Jaroslav Štefec důvody sestřelení civilního letu MH17 v roce 2014 nad východoukrajinským vzdušným prostorem. „Skutečně věrohodné důkazy o vypuštění rakety z komisí deklarovaného prostoru obce Snižne neexistují nebo jsou neprůkazné a mnohdy protichůdné,“ staví se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Štefec velmi kriticky na adresu oficiálních zjištění mezinárodního vyšetřovacího týmu ohledně sestřelení letu MH17 malajsijských aerolinií nad východní Ukrajinou. Podle nich bylo letadlo s 298 cestujícími na palubě sestřeleno raketou protileteckého systému BUK ruské výroby, dovezeného z Ruska. ParlamentníListy.cz se Štefce ptaly na důvody, proč závěrům oficiální západní verze tragédie z roku 2014 nevěří. A analytik se kromě argumentů proti oficiální verzi vytasil i s technickými detaily.

Provokace, uvedl analytik Štefec k závěru, že letadlo nad Donbasem sestřelili Rusové. A přinesl nové informace
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: let MH17

Minulý týden se v zahraničních médiích objevila zpráva o tom, že mezinárodní tým vyšetřovatelů prošetřujících sestřelení malajsijského letu MH17 nad Ukrajinou ukázal ve věci odpovědnosti za tento čin na Moskvu. Vyšetřovatelé na tiskové konferenci předložili novinářům důkazy, ze kterých vyplývá, že systém BUK, který letadlo sestřelil, byl na východ Ukrajiny dopraven z Ruska a po sestřelení letu MH17 opět zmizel za hranice. Co na to říkáte?

V posledních několika letech je celkem obvyklé, že se nejen v zahraničních médiích se seriózní pověstí, ale dokonce i v prohlášeních vrcholných politiků vedoucích zemí EU objevují zprávy a prohlášení, o jejichž pravdivosti, řečeno diplomaticky, „lze účinně pochybovat“. Prohlášení Tonyho Blaira o chemických zbraních v Iráku, „zaručená informace“ britské premiérky Theresy Mayové o otravě otce a dcery Skripalových látkou „nowichok“ nebo vydávání pochybného videa ze sociálních sítí za „tajný a nenapadnutelný důkaz“ o chemickém útoku v syrské Dúmě francouzským prezidentem Macronem jsou toho důkazem. Jejich důsledkem bylo vždy vyvolání těžkých krizí v mezinárodních vztazích. V prvním případě to vedlo k napadení a faktickému zničení Iráku a vzniku IS, ve druhém k vyvolání nejhlubší diplomatické krize od konce druhé světové války a ve třetím k raketovému útoku na Sýrii vedenému USA, Británií a Francií (bez mandátu OSN).

Podobné „zaručené“ zprávy se objevují i mimo politickou oblast. Například tzv. zpráva WADA o dopingu v Rusku, založená na výpovědi jediného člověka, zpráva OPCW (Organizace pro zákaz chemických zbraní) o okolnostech otravy již zmíněných Skripalových, v níž byla pominuta veškerá zjištění nezapadající do Brity prezentovaného schématu nebo „zpráva nezpráva“ téže instituce o výsledcích šetření údajného chemického útoku v syrské Dúmě, v níž jsou hlavními důkazy videa a fotografie ze sociálních sítí, nikoliv skutečná zjištění z míst, kde se útok měl odehrát.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Zed

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…