Ringo Čech rozjímá: Zahraniční kapitál se na nás může vysrat. Na to sere pes, jestli je někdo v NATO. Kupujeme jejich chemické sračky a vlastně nám to nevadí

10.03.2015 4:46

ROZHOVOR V hnutí ANO je stranická kázeň, puč na Tomio Okamuru udělaly absolutní nuly, zrádci. Za konflikt na Ukrajině můžou hamounské nadnárodní korporace a obchodní řetězce. Takhle rozebírá současné dění František Ringo Čech. Podle něj uplatňuje západní velkokapitál neokolonialismus a novodobé otrokářství.

Ringo Čech rozjímá: Zahraniční kapitál se na nás může vysrat. Na to sere pes, jestli je někdo v NATO. Kupujeme jejich chemické sračky a vlastně nám to nevadí
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Co jste si pomyslel, když byl na nedávném sjezdu ANO Andrej Babiš znovuzvolen do funkce předsedy sto procenty hlasů?

Nesledoval jsem to. Nicméně to vidím jako poučení pro lídry ostatních stran, kde chybí stranická kázeň. Když se stranou nesouhlasím, tak z ní vystoupím a je to. Tak to udělal Winston Churchill. Čestně vystoupil z konzervativní strany.

Třeba jako poučení pro předsedu hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamuru?

Přesně tak. Puč na něj udělaly absolutní nuly, které přivedl do politiky. Kdyby za nimi nestál, tak by v Parlamentu nemohli dělat ani vrátní. Podle mě to jsou hnusní zrádci.

Ještě se vrátím k ANO. Opravdu vám není divné, že je předseda zvolen jednohlasně? Vždyť to nebývalo ani za bývalého režimu...

Je v tom logika. Jde o výsledek politiky pevné ruky. Drží stranu pevně v rukou a členům to imponuje. Když není bordel nahoře, dává to pocit jistoty.

Vy preferujete politiku pevné ruky?

Osobně se nacházím v přechodu od militantního demokrata k osvícenému monarchistovi.

Tudíž vás nejspíš oslovuje i chování režimu Vladimira Putina...

Rusko je v defenzivním postavení, do něhož je zahnal Západ. Proč by měl mít Putin zájem na válce o Donbas? Nicméně za hranicemi mu někdo ponižuje tři a půl milionu Rusů a s tím by se nikdo nesmířil. Kdybychom měli v Drážďanech milion Čechů a někdo je tam šikanoval, také bychom jim po nocích vozili zbraně.

Západ, moc zobecňujete. Kdo tedy může za konflikt na východě Ukrajiny?

Nadnárodní korporace a obchodní řetězce. Nemohly se dočkat, až postaví ty svý obchoďáky a nákupní haly zase někde dál. Vždyť Ukrajina je čtyřicetimilionový trh. Nicméně skrze tyhle šmejdy odtékají peníze jinam. Takže jestli je někdo v NATO nebo ne, na to sere pes. Hlavním nepřítelem jsou tihle hamouni. Kupujeme jejich chemické sračky a vlastně nám to nevadí. Zmrdi skoupili naše značky piv a teď do nich budou srát umělotiny a strouhat kopřivy. Za všechno může tenhle nenažraný velkokapitál.

Myslíte si, že se regionální podnikatelé chovají zodpovědněji než nadnárodní koncerny?

To je snad nad slunce jasné. Těm nadnárodním koncernům na žádné zemi, žádném kraji nezáleží. Jen nenažraně zdražují a bobtnají. Bohatých lidí si vážím, hlavně těch, co k majetku přišli vlastním umem. Čeští podnikatelé jsou už z podstaty věci mnohem odpovědnější. Zahraniční kapitál se na nás může vysrat. Jde o moderní kolonialismus a otrokářství. Pokladní v supermarketu bere 12 000 hrubého, ale manažeři, akcionáři a takováhle verbež si nakupují mahagonové ráhnoví do svých jachet a hrají golf platinovými holemi.

Myslíte si, že je to horší než za bývalého režimu?

Když jsme se s Jirkou Schelingerem kdysi procházeli po Rudém náměstí, padaly na nás chmury. Říkali jsme si: "Proboha, v tomhle zemřeme." Nebyla to pravda. Všechno se pořád mění. Vždyť, kolik v historii už padlo impérií? Nespočet. A jak říká Jiří Grygar: "Až se zeměkoule nasere, ona si s námi poradí."

Nesouhlasíte, pokud jde o Rusko a Ukrajinu? Přečtěte si původní materiály ParlamentníchListů.cz přinášející názory Františka LaudátaPavla Teličky, Romana Jocha (ze 4.3.) + (ze 14.1.)  (+ 8.12. + 11. 9  +ze 7. 8.), ,  Grigorije Paska (ze 3.3.) +(+ 19.11.) (+21. 10.), Daniela Hermana,  Marka Ženíška (z  27.2.) + (z 12.2.) + (z 26.1.) (+ ze 14.1.), Michaela Kocába (z 25.2.) + (z 3.12.) (+ z 8. 11.), Daniela Kroupy , Lenky Víchové, Alexandra Tolčinského (z 23.2.) + (z 13.2.), Heleny Ilnerové, Petra Fialy (z 22.2) + (4.9.)Štefana Füleho, Martina Jana Stránského, Miroslava Kalouska (ze 17.2.) + ( z 6.1.) (+ z 3. 12 + z 2.10.)Karla Schwarzenberga (ze 14.2.) +(z 30.1.), (z 3.10.) + (ze 14.8.), Jiřího Zlatušky, Luďka Niedermayera, gruzínského velvyslance Zaala Gogsadzeho, Jefima Fištejna (z 12.2.)  (+z 11.12) , Jana ZahradilaMiroslavy Němcové , Jakuba Jandy, Barbory Tachecí, Martina Bursíka (z 4.2.) + (z 2.12.) (+ z 6.10.z 6. 8. a z 23. 6.), Ivana Gabala (+ 21.11.), Karla Svobody, Josefa Mlejnka, Bohumila Doležala (z 25.1.) (+z 15.1.) + (z 27.8.) ,  Libora Dvořáka, Jiřího Grygara, Zdeňka Bárty, Michaela Romancova (ze 7.1.) (+ z 20.8.),Tomáše Peszyńského, Mariana Jurečky, Jana Šinágla, Martina Balcara, Jiřího Peheho (z 26. 11.) + (z 11.9.) + (z 30.7.) , Jiřiny Šiklové (ze 14.12.) (+ 22.7.) , , Alexandra Vondry, Čestmíra HofhanzlaPetra Pitharta, Bohdana Zilynského, Cyrila Svobody (+ z 22.8. + z 1.9.) Stanislava Chernilevského, Andreje Zubova, Václava BartuškyKarla Janečka, Pavla Žáčka (+ z 10. 9.), Jana Urbana, Daniely Kolářové, Alexandra Tomského (+ 2. část), Jiřího Peheho (z 11. 9.),  Johna BokaMaji Lutaj, Pavla Šafra, Františka Janoucha, , Vladimíra Hanzela, Zdeny Mašínové (z 21. 8.), Anatolije Lebeděva, Alexandra Kručinina, či Jana Vidíma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Rychetský

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…