Samochvála. Dezinformace. K pláči. Majerová ve varu po projevu premiéra

06.01.2023 14:20 | Rozhovor

„Problém je ve zločinných politicích, mezi něž Fiala patří, kteří ukrajinskou válku svojí nesmyslnou politikou přiživují, natahují a prodlužují,“ udeřila Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory, a na novoročním projevu premiéra Petra Fialy nenechala niť suchou. Navíc podle bývalé poslankyně hrozné také to, že jako předsednická země EU jsme nezastavili „zelené šílenosti“ z Bruselu. „Jediným výsledkem je, že naši lidé ještě více zchudnou a že přijdeme o další kus naší suverenity,“ říká Majerová v bilančním rozhovoru pro ParlamentníListy.cz s tím, že Fialovu vládu označuje za vládu národní katastrofy.

Samochvála. Dezinformace. K pláči. Majerová ve varu po projevu premiéra
Foto: Jiří Hroník
Popisek: Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolory

Sledovala jste novoroční projev premiéra Petra Fialy? Jak se vám líbil? 

Nelíbil. Samá samochvála. A samochvála, jak známo, smrdí. Navíc, když použijeme argumentaci a slovník současných médií hlavního proudu, byl ten projev plný dezinformací. Mnohem víc mě zaujal Petr Jablonský, který svým „alternativním“ novoročním projevem Fialu zkarikoval. Ponechme stranou, že mi při něm tekly slzy smíchu, ale paradoxně měl tenhle projev k pravdě mnohem blíž než ten Fialův, což je naopak k pláči.

Předseda vlády poděkoval občanům za to, že jsou solidární s Ukrajinou a jejími občany i za to, že šetří energiemi a tím pomáhají také veřejným rozpočtům překonat současnou krizi. To je přeci správné gesto, nemyslíte? 

Problém není v tom, že Češi jsou solidární s obyčejnými Ukrajinci, na které dopadají strasti války, problém je ve zločinných politicích, mezi něž Fiala patří, kteří ukrajinskou válku svojí nesmyslnou politikou přiživují, natahují a prodlužují. Snad posté opakuji, že mír není sprosté slovo a že namísto dalších a dalších dodávek zbraní a výcviku cizích vojáků na našem území, bychom měli tlačit na diplomatické řešení ukrajinské americko-ruské války. Jako předsedající země Rady Evropské unie jsme k tomu měli unikátní příležitost. Fialova vláda ji však dokonale promarnila.

Premiér se ve svém projevu také vrátil k českému předsednictví v EU, které považuje za úspěšné a zdůraznil to, že naše země nehraje v evropské politice žádné "druhé housle" a že se nám podařilo zvýšit význam naší země v EU. Souhlasíte s tímto hodnocením? 

Ani náhodou. Viz předchozí odpověď. Ještě horší vysvědčení patří Fialově vládě za všechny ty zelené šílenosti, které během svého předsednictví pomohla uvést v život, namísto toho, aby se celému nesmyslnému Green Dealu a dalším zeleným šílenostem se vší rozhodností postavila. Jediným výsledkem je, že naši lidé ještě více zchudnou a že přijdeme o další kus naší suverenity.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

ne Bureš, ne Pávek, ne ta nádhera z Brna, ale BAŠTA!!!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseštůflos , 06.01.2023 14:31:07

|  8 |  1

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…