Šéf Úsvitu: ČR nemá na pořádné důchody, ale vydávají se miliardy na imigranty. Větev pod námi podřezávají Merkelová se Sobotkou. EU s námi jedná jako s kusem hadru

23.07.2016 4:42

ROZHOVOR Pokud někdo podřezává větev pod evropskou civilizací, tak to podle předsedy Úsvitu Miroslava Lidinského není Velká Británie, ale bruselští mocipáni v čele s Junckerem a Merkelovou a s českým přívěskem Sobotkou. NATO a Rusko by měly naopak hledat cesty, jak spolu správně komunikovat a hledat společné zájmy.

Šéf Úsvitu: ČR nemá na pořádné důchody, ale vydávají se miliardy na imigranty. Větev pod námi podřezávají Merkelová se Sobotkou. EU s námi jedná jako s kusem hadru
Foto: red
Popisek: Miroslav Lidinský, předseda hnutí Úsvit - Národní koalice

Co říkáte teroristickému útoku v Nice?

Jedná se bohužel o další tragický útok na civilisty. Pokojné občany, kteří si připomínali významný národní den. Jde o teroristický čin vedený proti Evropanům. Proti evropské kultuře. Nejen Francie, ale celá Evropa je ve válce. Většina těch, kterých se zatím hrůzy terorismu osobně nedotkly, si tento fakt bohužel stále nechce připustit. Česká republika se musí chovat v otázkách bezpečnosti nejen důsledně a zodpovědně, ale také preventivně. Zpřísnění azylových zákonů, znovuzřízení pohraniční policie, nepřipuštění zákazu držení zbraní a stop dalším nesmyslným diktátům Bruselu. Chceme hrdou a bezpečnou zemi pro další generace.

V rámci varšavského summitu NATO jasně zaznělo, že jakkoliv Aliance nečeká bezprostřední hrozbu z Ruska, je třeba situovat do Pobaltí menší počet jednotek. Je to správné rozhodnutí? A správné množství? Moc, nebo málo? Z Moskvy zaznívá obava, že dané síly budou jen předvoj k přisunutí dalších, stejně tak k výstavbě infrastruktury, včetně protiraketové. Je to důvodná obava? A co riziko, že Rusko rozmístí v Kaliningradské oblasti nejnovější rakety?

Prioritou pro všechny strany by mělo být nepřilévat zbytečně olej do ohně. NATO a Rusko by měly naopak hledat cesty, jak spolu správně komunikovat a hledat společné zájmy. To, co se děje, začíná připomínat řinčení zbraněmi a do toho se Česká republika nesmí aktivně zapojovat. 

Do jaké míry potřebujeme Rusko jako spojence k boji proti terorismu? Přičemž, tedy riziko terorismu nám hrozí v Evropě, stejně tak bojujeme na Blízkém východě s Islámským státem, v Afghánistánu stále není vyřešen Tálibán, problémy jsou v Africe. Jak v jednotlivých ,,segmentech“ bojovat a kde Rusy potřebujeme?
 
Radikální islám je společný nepřítel pro celou západní civilizaci včetně Ruska. Boj proti islámskému terorismu vidím jako bod největšího společného zájmu. Islámský radikalismus může být poražen pouze mezinárodní koalicí. Sám nad ním nikdo nezvítězí. Je nejvyšší čas, aby se mocnosti přestaly handrkovat. Máme společného nepřítele, který nám přikládá nůž na krk.

Lidovky.cz přišly s poměrně průlomovým článkem, který temně naznačuje, že zatímco EU se rozpadá, úspěšně probíhá prohlubování vztahů mezi Ruskem a Čínou a jejich okolím. Z článku je cítit značná nervozita a je zakončen varováním: „Brexit tak v posledku povede k rozšiřování vlivu ‚eurasijské integrace‘, totiž rodící se mocenské osy Moskva–Peking, na západ. Při zkušenostech z posledních dvou let si není těžké představit dobu, kdy bude i Česko stát v měnícím se domácím i geopolitickém rozložení sil před zásadní volbou. Člověk se bojí pomyslet, nakolik je tato země na takový osudový moment připravena.“ Cítíte ten strach, že by Česko mohlo změnit geopolitický směr? Lidé typu Jakuba Jandy říkají, že Miloši Zeman nás může do pár let vytrhnout z euroatlantického tábora... Hrozí to? A bylo by to špatně?

Pokud někdo podřezává větev pod evropskou civilizací, tak to není Velká Británie ale bruselští mocipáni v čele s Junckerem a Merkelovou a s českým přívěskem Sobotkou. Brexit musí být pro EU pořádným budíčkem, že nejde dále centralizovat a drtit suverenitu národních států. Evropa se nachází v permanentní krizi už celou dekádu a jedinou odpovědí bylo vždy ještě „více Bruselu“. Evropa potřebuje zásadní reformu, je třeba zcela přetočit kormidlo a umožnit státům zase volně dýchat. Síla politická i vojenská je vždy odvozena od síly hospodářské. Pokud bude bruselské křeč dále pokračovat, je jasné, že Evropu nakonec ostatní přerostou.



Někteří analytici si všímají postoje Německa. Nejenže předvádí smířlivý postoj vůči Rusku a Číně, ale rovněž si v klidu buduje produktovod Nord Stream 2. Lze to chápat jaké zradu západních zájmů? Padají dokonce úvahy o případné mocenské ose Peking–Moskva–Berlín, do které bychom byli samozřejmě zataženi i my... A do jaké míry se v nejbližších desítkách let naplní zatím rýsující se rozložení sil USA/ Evropa (podepřeno TTIP) vs. Čína/Rusko?
 
Je třeba mít vždy na vědomí, že každá mocnost hájí vždy hlavně svoje zájmy. Co je dobré pro Českou republiku, to samozřejmě nezohledňuje ani Berlín, ani Peking. Co si nevybojujeme sami, to nám nikdo nedá. Je zásadní mít nezávislou zahraniční politiku, které hájí české zájmy. Právě proto je třeba položit na stůl české referendum o EU, které jsme předložili, protože to je jediná šance, jak zabránit tomu, aby s námi například Berlín jednal jako s kusem hadru. 

Václav Klaus je součástí rady institutu Dialog civilizací, který v Berlíně zprovoznil prokremelský podnikatel Vladimir Jakunin. Miloš Zeman je pro pořádání referenda o setrvání Česka v EU i NATO. Lze za těmito dvěma událostmi vidět podlézání českých prezidentů Kremlu, nebo snahu o vedení suverénní zahraniční politiky?
 
Pokud by chtěla cizí mocnost zničit Evropu, v podstatě by jí stačilo čekat dalších pár let, než EU sama sebe ureguluje a rozloží přijímáním islámských imigrantů. Já v těchto aktivitách vidím především poselství, že nemůžeme slepě následovat Junckera a Merkelovou a jejich Bruselstán, ale je třeba vidět i alternativy, přičemž české zájmy musí být vždy až na prvním místě.
 
V souvislosti s Brexitem, ale také třeba s úspěchy Donalda Trumpa v republikánských primárkách či Norberta Hofera v Rakousku, se hovoří o tom, že lidé ztrácejí důvěru ve stávající politické uspořádání a elity. Považují je za změkčilé, politicky korektní ve vztahu k imigraci, řešící podružnosti (sňatky homosexuálů apod.) místo řešení ekonomických či bezpečnostních otázek. Co se stalo s politickými, mediálními a akademickými elitami, že se jim lidé smějí?

Politické elity zcela podlehly vlastní iluzi, že jsou neomylné a že nejlépe vědí, co lidé potřebují. Proto jsou ochotné jednat i proti zájmům svých národů. Na oltář pseudocílů jako politická korektnost, sociální inženýrství či neomezená solidarita obětují celou západní civilizaci. Proto elity neváhají otevřít brány Evropy pro islámské imigranty, aniž by se zamýšleli nad tím, že nás to zničí. Faktem je, že nejracionálnější názory mají prostí lidé, kteří vědí jako hodnotu má bezpečnost a svoboda.

Zajímavé jsou některé voličské přesuny podpory. Pro Brexit byli lidé volící normálně levici, Marine Le Penovou začínají podporovat dělníci. Co se to stalo s běžnou levicí, že přestala uspokojovat potřeby svého evropského voliče?

Naprosto se odtrhla od reality a od toho, co po ní žádají občané. Třeba i ČSSD je exemplární příklad toho, kdy jsou pro stranu mnohem důležitější pokyny z Bruselu. Voliči si volí své politické lídry, aby hájili jejich zájmy, a ne aby hájili zájmy cizích států nebo organizací. Občané to pochopili a takové strany házejí pomalu přes palubu. Imigrační krize tuto pravdu odhalila v celé nahotě a proces jen uspíšila. 

V rámci Brexitu, ale i v rámci rakouských voleb, se ukázalo zajímavé rozdělení: mladí proti starším, venkované proti městům, chudší proti bohatším. Ti bohatší, kosmopolitnější, žijící ve městě jsou pro uprchlíky, pro EU a podobně, ti druzí opačně. Čím to podle vás je?

Pro některé skupiny lidí jsou naprosto zásadní základní funkce státu, jako zajištění bezpečnosti a sociální stability. Brusel ale nutí národní státy tyto funkce potlačovat ve prospěch přijímání islámských imigrantů, což hůře vnímají například starší lidé. Na zhoršení bezpečnostní situace je mnohem citlivější rodič, který se bojí o své dítě, nebo babička, která se neubrání přepadení. Když ČR nemá na pořádné důchody, ale vydávají se miliardy na imigranty, je jasně, že to hůře nese právě důchodce. Starší lidé mají rovněž větší obavy z chaosu a úpadku právního státu, který v souvislosti s imigrační krizí nastává.

Očekáváte, že z EU vystoupí další státy? Marine Le Penová může vyhrát ve Francii, Nizozemci jsou euroskeptičtí, Dánové, Rakušané... V Itállii roste odpor k euru...

Jisté je to, že se současnými evropskými lídry změna nepřijde. Je to tvrdá centralizační klika, která neshody v EU řeší útokem na pravomoci jednotlivých států. Čím dál to Juncker a spol. dotáhnou, tím radikálnější změnou bude muset celá Evropa projít, aby se mohla opět postavit na nohy. Pokud bude EU pořád utahovat šrouby, povede to k rozkladu Unie. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…