Starosta Havlíčkova Brodu: Cílem je práce pro naše občany

08.07.2012 19:12

ROZHOVOR Ještě je před námi víc než polovina volebního období. Máme dobře nakročeno k vyřešení otázky bydlení pro občany našeho města, řekl pro ParlamentníListy.cz občanský demokrat, starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl.

Starosta Havlíčkova Brodu: Cílem je práce pro naše občany
Foto: tan
Popisek: Jan Tecl, starosta města Havlíčkův Brod

Jaký je plán rekonstrukce mostu u kostela sv. Kateřiny? Nehrozí zdržení?

Rekonstrukce mostu u sv. Kateřiny je společnou investicí města Havlíčkův Brod a Kraje Vysočina. V současné době probíhá na mostě odstraňování stávajících vrstev komunikace a chodníků, provádějí se sondy na opěrných zdech. Po očištění a tryskání železobetonové nosné desky bude provedena její diagnostika odbornou laboratoří. Na základě výsledků zkoušek bude upřesněn vlastní způsob a hlavně rozsah nutných sanačních prací nosné mostní konstrukce. Následně dojde k odbourání nevyhovujících částí železobetonové desky. Bude provedeno doplnění výztuže a vlastní betonáž desky. Poté se provede spádový beton, izolace mostovky, mostní římsy, zábradlí, konstrukce chodníků a komunikace. Současně dojde k rekonstrukci inženýrských sítí zavěšených na mostě. Součástí stavby jsou také předpolí mostu, kde bude provedena rekonstrukce sítí, komunikací a chodníků. Předpokládané zprovoznění mostu je podle harmonogramu prací v říjnu 2012. Zdržení může nastat v případě zcela havarijního stavu železobetonové desky a její nutné demolici a betonáži nové desky. Zatím tomu ale nic nenasvědčuje a zhotovitel stavby garantuje dodržení termínu zprovoznění mostu.

Proč nechcete, aby brodský kulturní dům koupil soukromník?

Část majetku společnosti Kulturního domu Ostrov, s. r. o., tedy jedna budova se sálem, kde se konají plesy a větší kulturní akce a představení, společnost odprodala jinému vlastníkovi. Město, které je výrazně menšinovým podílníkem společnosti Kulturní dům Ostrov, s. r. o., se snažilo prodeji zabránit z důvodu obav o další osud tohoto zařízení v našem městě. Velmi nám záleží na tom, aby KD Ostrov sloužil kultuře i nadále. Novým majitelem jsme ale ujišťováni, že v žádném případě nepočítá s tím, že by změnil účel užívání tohoto největšího kulturního domu ve městě. V tuto chvíli víme, že již nyní jsou novým majitelem nasmlouvány dopředu stěžejní kulturní akce.

Hrací automaty v hernách jste se rozhodli nezakázat, nesmí jich ale přibývat. Co vás k takovému rozhodnutí vedlo?

Účelem tohoto rozhodnutí bylo zamezit rozšiřování počtu heren a provozoven se zařízením umožňujícím provozování hazardních her. V této chvíli ve městě tedy platí vyhláška, ve které je zakotveno, že automaty mohou být provozovány na místech, kde už jsou, ale nesmí se rozšiřovat do jiných lokalit. Je to první krok k omezení loterie v našem městě. Otázka dalšího omezení provozování loterií a sázkových her ve městě Havlíčkův Brod je vyhrazenou pravomocí zastupitelstva prováděnou schvalováním obecně závazných vyhlášek. Pro jednání zastupitelstva v červnu 2012 je připraven text návrhu obecně závazné vyhlášky, která by měla dále tuto oblast regulovat a zajistit, že od 1. 1. 2016 nebudou na území města Havlíčkův Brod provozovány žádné loterie a sázkové hry.

Na sedmi hektarech nevyužívaných pozemků nad Ledečskou ulicí by měla vyrůst nová městská čtvrť. Proč tu chcete prodávat pozemky i s projektem?

Uvedené území bude velmi kvalitní lokalitou pro bydlení. Vzniknou zde rodinné domy, řadové domy a rezerva pro bytové domy. Určitou jednotnost si dokáži představit u bytových a řadových domů. Určitě však nebudou prodávány pozemky s projektem pro rodinné domy. Doposud však v této věci nebylo rozhodnuto.

Co byste rád ještě stihl do konce volebního období, jaký je Váš největší cíl?

Ještě je před námi víc než polovina volebního období. Máme dobře nakročeno k vyřešení otázky bydlení pro občany našeho města. Tím největším cílem je připravit průmyslovou zónu pro investora, který by nabídl práci občanům našeho města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…