Stoupající agresivita USA, propaganda ČT24. Hrozí, že naše vojáky i záložáky pošlou bojovat proti Rusku, varuje Martin Koller

10.10.2016 19:57

ROZHOVOR Vojenský analytik Martin Koller vyjádřil v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz své obavy, že nejen čeští vojáci, ale i dobrovolníci působící v aktivních zálohách budou zneužiti k hájení zájmů elit NATO. Toto nebezpečí podle Kollera nikoho příliš netrápí, a analytik si proto myslí, že díky konexím vedení armády a ministerstva obrany skutečně hrozí jejich zneužití.

Stoupající agresivita USA, propaganda ČT24. Hrozí,  že naše vojáky i záložáky pošlou bojovat proti Rusku, varuje Martin Koller
Foto: Václav Fiala
Popisek: Beseda s Martinem Kollerem a ekonomem Pavlem Kohoutem v Plzni

Rusko v posledních dnech pořádá velké vojenské cvičení. Co to podle vás signalizuje?

Ruskému vedení je jasné, že válka klepe na dveře. Proto připravuje svoje občany na přežití v případě jaderného úderu. Dělají to i v Německu, jen u nás je vše stále krásné a prý bude líp. Ruské cvičení 40 milionů zaměstnanců státní správy a 200 000 specialistů civilní ochrany se zabývalo přípravou na různé druhy katastrof různého stupně a rozsahu včetně jaderného útoku.

Příprava je logická, protože agresivita USA, především tamních silových struktur, neustále roste. Vojáci totiž budou jadernou válkou postiženi nejméně. Jsou na ni vybaveni a velení má připravené bunkry. U nás to bude obdobné. Dokladem rostoucí agresivity USA je nedávný projev náčelníka Generálního štábu amerických ozbrojených sil generála Marka Milleyho. V něm vyhrožoval všem, kteří si dovolí odporovat USA, domlácením americkými ozbrojenými silami. Pro Milleyho a spol. je svět již v současnosti jen jedna americká kolonie, která se musí řídit americkými zájmy a rozkazy.

Podle některých odborníků již americké ozbrojené složky působí bez ohledu na názory amerického prezidenta a ministerstva zahraničí. Dokladem je pravděpodobně i vývoj v Sýrii, který směřuje ke střetu s Ruskem. Americké ozbrojené složky jsou velkými příznivci prezidentského kandidáta Trumpa. Naše média vedená protinárodní ČT24 o tomto zásadním projevu z hlediska americké bezpečnosti mlčí. Je logické, že Rusko se připravuje na americký útok stejně jako Čína.

V Sýrii se opět přiostřily boje o klíčové město Aleppo, rozdělené mezi vládu a povstalce. Jak se podle vás může situace nadále vyvíjet?

Část Aleppa obsazená syrskou armádou žije relativně normálním, i když válečným životem. Lidé pracují a děti chodí do školy. V části obsazené teroristy je situace složitější. Pravděpodobně většina obyvatel jsou rodiny teroristů, které jim aktivně pomáhají v boji, takže je lze sotva považovat za civilisty. Ostatně mnozí teroristé stejně nenosí uniformy, které by je odlišovaly od civilistů. Nelze vyloučit, že se na území kontrolovaném teroristy nalézají i civilní osoby držené jako rukojmí. Nicméně syrská armáda umožnila odchod všem civilistům, takže ti, kteří zůstali na území ovládaném teroristy, jsou v převážné většině teroristé. Takové je třeba ničit, nikoli se rozplameňovat v médiích a OSN nad tím, že bombardování teroristů je nehumánní. Zabíjení Kurdů či Iráčanů tureckou armádou takové citlivé reakce v západních médiích nevzbuzují. Přitom turecká armáda určitě povraždila víc Kurdů, než je těch stále omílaných 85 údajných civilistů v teroristické části Aleppa. Válka v Sýrii je špinavá, a kdyby ji USA podporou teroristů i vlastními vojáky neprotahovaly bez ohledu na počty mrtvých, zraněných a uprchlých, dávno by skončila. Jenže to by zmizel důvod uprchlické krize a islámské invaze do Evropy. Syrští a ruští vojáci bojují nejen za Sýrii, ale rovněž za Evropu bez islámských teroristů a ta je za to ještě napadá.

V České republice se začíná mluvit o určité formě „domobrany“. Tuto roli podle některých mají sehrávat tzv. aktivní zálohy české armády, jiní jsou však k jejich úloze skeptičtí. Jak se na to díváte vy?

Příslušníci aktivní zálohy jsou původně nadšení vlastenci, kteří mají zájem především na obraně vlasti v rámci armády. Vesměs mají dobrý vztah k vojenství a chuť hrát si na vojáky, dokonce se státní podporou. Tím je nechci nijak shazovat. V současnosti se stav začíná měnit a u některých se projevuje zájem podílet se na intervencích NATO ve světě, samozřejmě za peníze. Vzhledem k výzbroji jsou to vesměs lehké pěší jednotky vycvičené jako strážní. Výjimkou jsou například tankisté, jichž je jedna rota. Problém je v tom, že přibývá lidí, kteří neabsolvovali delší soustavný vojenský výcvik. Jakési základní cvičení a poté krátké cvičení jednou či dvakrát za rok nevytváří systém ani vazby. Je zcela nejasné, jak by dopadlo jejich nasazení ve skutečném boji. Jsou tam velké věkové rozdíly a ženy namíchané mezi muži, což není dobré z hlediska výkonů, a to fyzicky ani psychicky. V současnosti se podařilo intenzivním náborem zvýšit počty o několik set lidí. V případě války by mohli vytvářet doplněk pro nahrazování menších ztrát mechanizovaných útvarů.

Hlavní problém je v možnosti jejich zneužití pro agresi NATO proti Rusku, tedy cizí válku v cizí zemi pro cizí zájmy. Jak současný ministr obrany, tak náčelník generálního štábu, kteří mají rozsáhlé a dlouhodobé kontakty v zahraničí, nejsou podle mého názoru zárukou, že příslušníci zálohy nebudou zneužiti. Proto nelze nikomu v současnosti doporučit vstup do aktivní zálohy. Ostatně dodnes se nevyjádřili ani ke skladům amerických zbraní ve Vyškově a Přáslavicích. Kupodivu ani kdokoli z poslanců či senátorů včetně členů stran, které se považují či prohlašují za vlastenecké, ministra obrany s touto otázkou neinterpeloval. A takový je přístup převážné většiny politické reprezentace k naší bezpečnosti.

V německém Chemnitzu, někdejším Karl-Marx Stadtu, jen pár kilometrů od českých hranic, objevila policie u syrského uprchlíka vybavení, se kterým by byl schopen spáchat velký teroristický útok. Jak se může  Evropa bránit, když si nenápadní uprchlíci zřídí ve svém bytě cosi jako „muničák“?  

Nic udivujícího, že ilegál je vybaven pro teroristické útoky. Vždyť naprostá většina takzvaných uprchlíků ze Sýrie patří k teroristům podporovaným USA, Saúdskou Arábií a Tureckem. Civilizovaní muslimové a křesťané z území ovládaného legální vládou bojují za svoji zemi a rovněž za Evropu a nemohou jezdit jako „uprchlíci“ na doživotní placenou dovolenou obohacovat Evropu. Takových bude víc, jen se o nich neví, protože se skrývají v islámské komunitě s pomocí mírumilovných muslimů. Podle dosažitelných informací si trhavinu vyrobil a k tomuto druhu nepotřebuje iniciátory. Neziskovkáři nás určitě přesvědčí, že je to naivní sběratel, který chtěl založit klub vojenské historie a nezná evropské zákony, které držení trhavin zakazují.

My s tím neuděláme nic, protože naši občané potvrdili ve volbách kurz současné protinárodní vlády, která otevřeně, nebo skrytě (včetně ministra financí, který se tváří, jako by do této vlády nepatřil) podporuje islamizační programy EU. Dokazuje to vládní Strategie 2030. Výsledky voleb zároveň pohřbily snahu o vytvoření dobrovolnických jednotek SOS, které měly pod vedením policie pomáhat s ochranou hranic, infrastruktury, sídel a strategických objektů. Současná vláda má větší strach z organizovaných, případně ozbrojených občanů ochotných bránit vlast a národ než z islámských teroristů. A občané dali jasně najevo, že většině z nich taková vláda vyhovuje. Naivně věří propagandě v ČT24 a myslí si, že vojáci a policisté procházející se po Praze se samopaly zastaví profesionální teroristický útok. Někteří se snad neprobudí ani poté, co jim bouchne teroristická nálož v televizi se stupidním seriálem nebo pod zadkem v hospodě.

Evropská unie na obranu svých hranic zřídila agenturu FRONTEX, nyní se však diskutuje o její činnosti i formě, jakou by měla mít. Je podle vás třeba ji reformovat, jak někteří říkají?

FRONTEX nebylo třeba reformovat. Bylo třeba, aby chránil pobřeží EVROPY před islámskou invazí a teroristy. Pro to byl vytvořen. Místo toho fungoval jako turistická kancelář dovážející ve spolupráci s neziskovkami Afričany na doživotní placenou dovolenou do Evropy. Za to nese někdo zodpovědnost a o tom se samozřejmě mlčí!

Aktuálně se v médiích popisuje, jaký má FRONTEX průšvih, když se jeho příslušníci snažili v počátečním období invaze ilegály zastavit střelbou. Podle mého názoru by měli být střílející příslušníci FRONTEXU vyznamenáni, protože plnili svoje služební povinnosti. Možná jako jediní. Vzhledem k tomu, že reformovaná agentura bude nadále vozit ilegály z Libye i odjinud, místo aby chránila jižní pobřeží Evropy, jedná se o další ubohou komedii vedení EU pro občany, určenou k zastírání faktu, že se snaží udržovat tok migrantů z Afriky do Evropy v neztenčené síle. Možná se nakonec dozvíme, že reforma byla nutná proto, že FRONTEX kdysi bránil Evropu a jeho příslušníci stříleli. Pryč z EU arogantních byrokratů, korupčníků a multikulturalistů!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

4:44 „Sám si to prohrál.“ Tvrdá slova na Korčoka. A kdo skutečně pomohl Ficovi…

Vítězstvím Petera Pellegriniho v prezidentských volbách se nám nejbližší národ vymanil z jednostrann…