Tak už je to tady. Afričtí a arabští uprchlíci žijí nelegálně i u nás v ČR. Nájezdy migrantů. Babišův poslanec podává otřesné svědectví

25.11.2016 13:03

ROZHOVOR Poslanec ANO Zdeněk Soukup a zakladatel Platformy na obranu evropské kultury říká, že v Praze, Brně, Karlových Varech, Jáchymově a dalších místech se objevují mladí muži a zahalené ženy, co v žádném případě nevypadají na studenty anebo turisty. K nám prý přecházejí migranti z Německa bez problémů, po českých policistech ani vidu ani slechu. Soukup podporuje, aby v zákonu o obecném referendu byla i možnost hlasovat o vystoupení z EU.

Tak už je to tady. Afričtí a arabští uprchlíci žijí nelegálně i u nás v ČR. Nájezdy migrantů. Babišův poslanec podává otřesné svědectví
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Uprchlíci tvoří fronty na autobusy

Anketa

Uvažujete, že budete volit stranu Realisté, kterou založil Petr Robejšek?

41%
28%
hlasovalo: 10466 lidí

Vy jste již několikrát zmínil, že u nás nelegální migranti již jsou. Můžete o tom říci více? Kde? Od koho máte zprávy? Mluvíte i o vlastních zkušenostech?

Dostávám spoustu mailů, facebookových zpráv, lidé mi píší o svých poznatcích – možná jenom dojmech. V Praze, Brně, Karlových Varech, Jáchymově a dalších místech se objevují mladí muži a zahalené ženy, co v žádném případě nevypadají na studenty anebo turisty. Z celkem důvěryhodného zdroje jsem vyslechl příhodu muže ze Stříbra u Tachova, ke kterému si do auta nečekaně přisedl cizinec a snažil se přimět muže, aby ho odvezl do Prahy. Dlouho jsem zvažoval, jestli o tom mám veřejně mluvit. Byly to zprávy neověřené. 
 
Co vás přimělo o tom mluvit?
 
Postoj jsem změnil až na základě svědectví bývalého poslance a mého přítele z Božího Daru. Přes tamní nehlídaný hraniční přechod běžně chodí uchazeči o německý azyl na naše území. Sociální dávky, které pobírají v SRN, utrácejí u nás. Za dávky si kupují lázeňské pobyty, anebo si pronajímají byty. Manželka mého přítele zažila dost neomalené a provokativní jednání těchto lidí v autobusu.
Ti, kteří chtěji vidět, si jistě všimli, že na Václavském náměstí vznikla další (už kolikátá?) kebabárna a kolem ní se soustřeďují časem oplývající, zřejmě arabsky mluvící mladí muži s pověstnými drahými telefony. Vždycky, když tam procházím, vzpomenu si na asi půl roku starou zprávu německé policie, že se jejich úřadům loni ztratilo asi 400 tisíc migrantů.
 
A co říkáte takovým námitkám, že u nás žádní nelegální migranti nejsou, že se nám migrační vlna vyhnula a tak ti, kteří varují před imigrací, šíří hysterii?

 Za prvé – jak už jsem řekl, migranti u nás jsou. Co se týká hysterie, tak tu vnímám spíš třeba u lidí, kteří za největší hrozbu pokládají současné Rusko.
 
Máte nějaké zprávy ohledně případu afghánského uprchlíka v ČR, který sexuálně napadal zdravotní sestru Na Bulovce? Vy jste kvůli tomuto případu interpeloval premiéra...

Ano, nějaké zprávy mám. Jeho pobyt je zřejmě legální, pravděpodobně souvisí s ochranou rodin, které přicházely do styku s občany ČR.
 
Myslíte si, že zvolení Donalda Trumpa prezidentem USA bude mít nějaký vliv na otázku imigrace?

Nemyslím. Donald Trump, který má spíš tendenci omezovat roli USA jako světového četníka, těžko bude usilovat, aby NATO uplatnilo čl. 5 své zakládající smlouvy, podle které je napadení jednoho signatáře napadením Aliance jako celku. Já nájezdy statisíců migrantů za napadení považuji s přihlédnutím, jak si na územích, která chtějí pokládat za nový domov, počínají.
 
A myslíte si, že zvolení Trumpa povzbudí politiky a strany kolem Marine Le Penové, Norberta Hofera a podobně a že mají šanci uspět ve volbách? Jsou označováni za fašisty a rasity, xenofoby...

To doufám. Také doufám, že tito politici budou mít příležitost dokázat, že nejsou populisti a náckové; jak se nám to léta snaží podsouvat pánové a dámy z pražských kaváren.

Marine Le Penová se třeba politicky i lidsky rozešla se svým otcem pro jeho kontroverzní názory, například pro popírání holocaustu. Také ostatní, které jmenujete, si vysloužili od svých neomarxistických liberálů nelichotivé nálepky. Ostatně, i v našem parlamentu jsem zaznamenal podivné ozvěny. Jeden řekne vlastenec a ozve se nacionalista, nacionalista, nacionalista … nácek, nácek … A Donald Trump? Uvidíme.


 
Co si myslíte o tom, jak situaci s nelegální migrací „řeší“ EU? Pokud vím, tak proudy migrantů do Evropy míří dál a do Itálie jsou přímo přiváženi od afrických břehů...

No to je asi kvůli tomu vylepšení evropského genofondu… (smích). Ale vážně, EU totálně selhává. Někdy mám pocit, že je snad nemožné, aby v tom nebyl nějaký záměr. Nerozumím tomu.
 
Od kritiků migrace je často slyšet, že „EU by měla hájit vnější hranice“. To říká i Andrej Babiš. To říká již déle než rok. Ale když EU nekoná, není namístě, abychom tedy začali dělat něco my sami? Když vnější hráz proti povodni nefunguje, není namístě, abychom si postavili vlastní hráz a neříkali pořád jen, že „by se něco mělo...“?

Stavět hráz v pojetí plotu s ostnatými dráty, do kterých se pouští 380 voltů, je anachronismus a nesmysl. Na vnější hranici Schengenu i na naší je třeba změnit filosofii. Čluny s migranty neodtahovat do Řecka nebo Itálie, ale do Turecka a severní Afriky. Vrátím se k poznatku z přechodu na Božím Daru. K nám přecházejí migranti bez problémů, po českých policistech ani vidu ani slechu. Jinak je to podle vyprávění mého přítele, když se vracejí do Německa. Je to prý horor jako z amerických akčních filmů – ruce na kapotu, důkladná prohlídka…

Dokument o imigrantech v Německu


 
Také zaznívají názory, že EU nemá alternativu. Ale pokud se Titanic potápí, není lepší mít svůj vlastní záchranný člun? Není rozumné mít v životě připraveny alternativy?

Vláda připravuje návrh zákona o obecném referendu. Premiér Sobotka se nechal v médiích slyšet, že mezi výjimkami, pro které nebude možné referendum vyhlásit, je vystoupení z EU. Já si naopak myslím, že taková výjimka musí být z návrhu odstraněna. Ne proto, že bych byl málo Evropan, ale proto, že je třeba postavit určité mantinely, přes které český „vlak nejede“.

Určitě máte na jazyku otázku, co může být takovým mantinelem – třeba silové protlačení společné azylové politiky. Všiml jsem si, že tato varianta už je přičiněním Evropské komise znovu ve hře.


 
Co nového je ve vaší Platformě na obranu evropské kultury? Jaký zaznamenáváte ohlas? Daří se rozšiřovat počet sympatizantů?

Děkuji za váš zájem. Členem Platformy se stal první europoslanec, jednáme s dalšími. Sympatizanti přibývají. Novinkou je zakládání Klubů sympatizantů Platformy. První vznikl v Mariánských Lázních, další dva se připravují v Praze, jeden v Brně, v Karlových Varech, v Lounech… Na půdě Sněmovny jsme už od začátku roku pořádali tři semináře. Silný zájem je o podobné akce z regionů. Zatím jsme pouhým neformálním sdružením. Praktické záležitosti nás nutí k určité institucionalizaci.
 
Co připravujete? Máte nějaké nové návrhy zákonů?

Někdy brzy na jaře bychom chtěli uspořádat neformální setkání podobně smýšlejících zákonodárců zemí V4 + Rakouska. Pozvali bychom je do Olomouce anebo do Kroměříže. Má v tom být určitá symbolika. Tato města sehrála v dějinách středoevropského parlamentarismu svou roli. Chceme si tam vyměnit zkušenosti, respektive srovnat noty ve směru legislativní iniciativy.

Já osobně jsem navrhnul novelu zákona o církvích a náboženských společnostech. Jejím smyslem je dostat pod kontrolu státu kazatele ze zahraničí. Kolem novely se šířily nejrůznější mediální zkratky. Vláda k ní nepřijala žádné stanovisko – čekal jsem spíš stanovisko zamítavé. Asi na pány ministry a paní ministryně udělal dojem velký zátah německé policie ve 200 radikálních mešitách a vyhoštění nějakého zuřivého salafisty z Belgie. 

Člen platformy, profesor Karel Rais, využil otevření stavebního zákona a PN podmiňuje eventuální stavby mešit místními referendy. Rádi bychom připravili legislativní opatření, které dostane pod kontrolu státu financování některých církví ze zahraničí. Já v horizontu dnů předložím návrh novely jednacího řádu Poslanecké sněmovny. Má jasně vymezit pozice vyjednavačů v EU.

V Německu chtěla mešity stavět vláda Saúdské Arábie. Pro každých 100 uprchlíků jednu


 
Jak se na platformu dívá předseda ANO Andrej Babiš?

(smích) …To se musíte zeptat pana Babiše. Z několika rozhovorů s ním i z jeho mediálních vyjádření mám dojem, že má na migraci a na nebezpečí islamizace podobný názor jako my. Domnívám se ovšem, že patří k pragmatickým typům politiků, kteří řeší problémy, až když přijdou. My jsme přesvědčeni, že v takovém případě by mohlo být pozdě.
 
Jakou máte zpětnou vazbu od dalších zákonodárců, kteří se nestali členy platformy?

Většinou takovou, že by ji podepsali, kdyby… Některým kolegům z pravicových stran vadí, že by museli být v jedné partě s komunisty. Komunistům se zase nelíbí zmínka v našem Desateru, podle které je třeba posílit povědomí školáků o křesťanství – marně je přesvědčujeme, že nikdo nechce zavádět do škol katechismus. Já si ovšem myslím, že mnozí kolegové mají obavy, aby nevzbudili nelibost svých stranických sekretariátů. Ty se na naši aktivitu dívají poněkud podezíravě. Bezdůvodně. Já osobně v sobě nemám zakódovány antagonismy zkušených politiků. Myslím, že obrana naší kultury, naší civilizace je úkol tak obtížný, že na něm budeme nuceni zapracovat všichni.


 
Na semináři platformy o bezpečnosti, který se konal ve Sněmovně, někteří experti hovořli o tom, že je těžké až prakticky nemožné hlídat hranice a vyhošťovat imigranty... Není to ale defétismus a odevzdanost? Proč třeba nedržet ilegálního imigranta, který skrývá svou identitu a zahodil dokumenty, ve vězení o chlebu a vodě, dokud neprozradí svou identitu a státní příslušnost? Proč třeba nepostavit na ohrožených místech hranice plot či zeď po vzoru USA, Maďarska či Izraele a proč třeba nehlídat hranice moderními technologiemi?

Co se týká ostrahy hranice, tady platí to, o čem jsem už mluvil. Sice už migranty i u nás potkáváme, ale zatím nepřestavují závažný problém. Držet migranta o chlebu a vodě – prostě už není středověk. Pro určitou přípravu na uzavření státní hranice, pro instalaci moderních technologií bych rozhodně byl.


 
Váš kolega Chalupa na tom semináři řekl, že ilegál, který nebude na hranicích reagovat na výzvu „stůj, nebo střelím“, by měl být zastřelen. Jako krajní řešení něco takového navrhovala i Frauke Petry z AfD. Co si o tom myslíte?

Pokud si pamatuji, on to říkal trochu jinak. Pouze uvedl, že je to jediný způsob, jak hranici skutečně účinně mít pod kontrolou.
 
A není namístě, aby naše státní hranice hlídaly státem zřízené dobrovolnické národní gardy?   

To máte jako s tím vlastenectvím, které hodně lidí bezmyšlenkovitě asociuje na náckovství. Když se řekne dobrovolnická národní garda, lidem zpracovaným našimi skvělými žurnalisty naskočí samozvaná domobrana, holohlavci v bomberech, kteří vyřvávají „nic než národ“, ohánějí se baseballovými pálkami, chlemtají pivo z kelímku a hajlují. Skutečnost ovšem může být jiná. Mezi námi je hodně bývalých vojáků, kteří mají dobrý výcvik, vztah k domovu a, s prominutím, k vlasti. Vím, že existují skupiny a organizace, jejichž iniciativu zdola by mohl, nebo spíš měl stát podchytit. Tím spíš, že naše současná profesionální armáda je spíš vybudována jako expediční sbor, který nemá lidi ani prostředky k obraně vlastního území.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

18:10 Výmysly Víta Rakušana. Lež, co se zjistí až za dva roky, rozebírá právník Rajchl

Vláda z obav o stabilitu vlády toleruje lži ministra Rakušana o migračním paktu. ParlamentnímListům.…