Tomáš Ortel k napráskání rodiny, která zpívá ,,Mešitu": Pavle Novotný, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...

02.03.2017 10:24

„Odhaduji výhru pro pěveckou rodinu. A pokud vyjde i to odškodné, pak dozajista budu mezi prvními gratulanty,“ říká Tomáš Ortel pro ParlamentníListy.cz k případu, kdy bulvární novinář Pavel Novotný veřejně upozornil na rodinu, která umístila na YouTube video, kde s nezletilým synem zpívá píseň Mešita od skupiny Ortel. Navíc na toto „upozornil“ orgány zodpovědně za péči o děti. Rodina teď žene Novotného k soudu a chce omluvu a odškodné. Tomáš Ortel se mimo jiné vyjádřil i k tomu, zda jsou koncerty skupiny Ortel nějak výrazněji monitorovány policií. Tomáš Ortel v minulosti působil v neonacistické skupině Conflict 88, což dnes považuje za mladickou nerozvážnost. Jeho kritici tvrdí, že se s neonacisty přinejmenším zná a stýká, on sám odmítá, že by jeho písně byly neonacistické.

Tomáš Ortel k napráskání rodiny, která zpívá ,,Mešitu": Pavle Novotný, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu...
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Tomáš Ortel, frontman kapely Ortel.

Bulvární novinář Pavel Novotný prý udal rodinu s malých chlapcem, že umístila na YouTube video, na kterém s nezletilým synem zpívá píseň Mešita skupiny Ortel. Co na toto jednání pana Novotného říkáte? 

K osobě Pavla Novotného lze velmi těžko nalézt vhodná slova. S tímto člověkem jsem osobně nikdy nehovořil. Jeho veřejná prezentace je postavena na kontroverzi. Pokud bude mít většinová společnost jednotný názor, pak právě tento pán bude hlásat opak. Na tom je postavena jeho strategie k získávání pozornosti. 
K údajnému udání nemám, co bych dodal, v udávání jsme velmi zdatný národ. Otázkou zůstává, zda je udání opodstatněné a zda Novotného lze vůbec brát vážně.

O případu jsme psali ZDE.

Podle Novotného svým příběhem alespoň upozorní na příběh toho dítěte, jež vyrve z náruče tupých lidí a docílí plošného zákazu týrání dětí tímto žánrem. Co byste mu vzkázal?

Já nemám potřebu nic vzkazovat přes média, pokud budu mít na srdci nějakou otázku nebo připomínku, pak si osobně p. Novotného vyhledám.  

Novotný to vlastně označil za týrání dítěte. Co na to říct?

Novotný už toho tolik napsal a označil, že si opravdu z této figurky hlavu nedělám

Anketa

Udělala ODS na Vysočině chybu, když nedala Miroslavu Němcovou na 1. místo kandidátky?

6%
94%
hlasovalo: 5692 lidí

Pouští mu v Multiple píseň Ortela a dítě ji s rodiči zpívá, aniž tuší, že zpívá s debilem za volantem i v kazetofonu, říká Novotný. To už je útok i na vás osobně. Co si o tom myslíte?

Snižovat se na slovník člověka s povoláním SYN je myslím pod úroveň nejen mou, ale i rodičů zmiňovaného dítěte

 A po tomto veřejném výpadu neuvažujete se připojit k žalobě na pana Novotného? Ať už ano, nebo ne, tak proč?

Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Myslím, že tato osvědčená věta je v tomto směru víc než výstižná.

Berete to všechno jako útok na své fanoušky?

Na fanoušky sice útočí, ale jak jsem se již zmínil, je to jen a jen z prostého důvodu zviditelnění se.  

Co podle vás Novotnému na vaší písni tolik vadí? Měl jste s ním už dříve nějaký názorový střet?

Na to se budete muset optat samotného Novotného, já mu do hlavy nevidím. Přesto věřím, že to bude mít „hluboký filosofický“ důvod.

Střet jsem neměl, názorově jsme oba někde jinde... nechává mě však v klidu zjištění, že zdaleka nejsem jediný. 

Novotný navíc na zpívající rodinu upozornil i odbor péče o dítě. Co na to říct?

Již jedna moudrá osoba vznesla větu: Sláva je nad bohatství. On cestu k oné slávě zvolil zřejmě tímto prazvláštním způsobem. O to žalostnější je, že do této jeho hry se neštítí zatahovat i děti.  

Případ zřejmě skončí u soudu.  Rodina požaduje po Novotném omluvu a 100 tisíc. Vyhraje podle vás?

 Nejsem sázkařský typ s prezidentskou kandidaturou, přesto odhaduji výhru pro pěveckou rodinu. A pokud vyjde i to odškodné, pak dozajista budu mezi prvními gratulanty.

Když se vrátíme k vašim písním. Obecně je naznačováno ve veřejném prostoru, že fanoušci Ortelu jsou hloupí. Co na takovou stigmatizaci říkáte?

Když nepomohla k odrazení od poslechu značkovací metoda s neonacismem, xenofobií a rasismem, přišla na řadu inteligence. My nejsme stvořitelé světa ani lidských bytostí. Pokud někdo je dle vašich slov hloupý, pak byl hlupákem i předtím, než se stal fanouškem kapely Ortel. S tím neudělám nic, i kdybych se snažil do textu schovat kvadratickou rovnici.

Máte pocit, že koncerty skupiny Ortel jsou nějak výrazněji monitorovány policií?

Monitorován jsem již 15 let od založení kapely ORTEL a Ministerstvo vnitra stále, víkend co víkend, utrácí nemalé finanční částky za doprovod kluků od policie. Pravdou však zůstává, že je již více policistů v civilu přímo na sále než těch řádně označených kolem klubu, kde koncert probíhá. Kontrola je přeci nezbytná, to dá rozum. Krásný den a mnoho čtenářů přeji.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…