Třikrát s poslancem Hájkem (ANO)

02.03.2017 12:00

Parlamentní listy položily otázky všem členům Poslanecké sněmovny. Týkají se jejich končícího mandátu.

Třikrát s poslancem Hájkem (ANO)
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec ANO za Moravskoslezský kraj Josef Hájek.

Pokud se rozhodnete znovu kandidovat, jsou věci, které byste udělal jinak?
 
Otázka kandidatury nezáleží pouze na mé osobě, ale na členech našeho hnutí ANO, kteří určitě velmi podrobně zhodnotí moji práci v Poslanecké sněmovně. Pokud jsem naplnil jejich představy a zvolí mne na kandidátní listinu, tak tuto kandidaturu příjmu. V minulém volebním období jsem byl lídrem kandidátky v MS kraji a volební kampani jsem věnoval svůj veškerý čas a energii. To byl a je základní předpoklad úspěchu i v nadcházející volební kampani. V případě mé nominace bude doufám mojí výhodou to, že  potencionální voliči budou moci objektivně zhodnotit moji dosavadní poslaneckou práci, za kterou se doufám nemusím stydět.
 
Jaké nejdůležitější body se vám v průběhu volebního období podařilo splnit?
 
Do politiky jsem vstupoval sice věkem zralý, ale bez politických zkušeností. Tento určitý handicap se ale ukázal být mojí obrovskou výhodou. Před vstupem do politiky jsem 33 let pracoval v hornictví. Byla to tvrdá a náročná škola života, která mi přišla vhod při práci v Poslanecké sněmovně. V hornictví jste musel do podzemí vstupovat s pokorou, ale nikoliv s bázní. V dole jste nikdy nesměl své kolegy podrazit, oklamat či odmítnout jim pomoc. Myslím si, že jsem  tyto získané návyky v Poslanecké sněmovně nejen nezapomněl, ale dále rozvíjel. To je z mého pohledu asi to nejdůležitější, co se mi ve Sněmovně podařilo.
 
S čím negativním jste se během volebního období setkal?
 
Být politikem znamená být připraven na nejrůznější způsoby podlých a hanebných útoků, pomluv  a dehonestujících kampaní, které většinou využívají anonymní weby. Jejich cílem není vaše kritika. Jejich cílem je vás očernit, pošpinit a poplivat. To je asi to nejvíc negativní a nepříjemné, s čím jsem se v tomto volebním období setkal. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

S eurem do první ligy? Spíš do třetí! Šichtařová roztrhala to, co měl Pavel „v projevu“

17:50 S eurem do první ligy? Spíš do třetí! Šichtařová roztrhala to, co měl Pavel „v projevu“

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Prezident Petr Pavel to popletl, když v souvislosti s eurem mluvil o to…