Úplně jiný pohled na "likvidaci spravedlnosti" v Polsku: Mafiáni v talárech propadli panice. Povyk z ČT na objednávku gaunerů

30.07.2017 9:24

JINÝMA OČIMA Polsko je prý na nohou a lid aktivně protestuje proti vládě a parlamentu, které se pustily na velmi tenký led, udávají proevropská média. ParlamentniListy.cz oslovily českého aktivistu z organizace Lidé lidem, Oldřicha Lukáše, který se dlouhodobě zabývá právní problematikou u nás i v zahraničí a je vysoce hodnocen i mezinárodní organizací Habeas corpus. Jeho postoj je diametrálně odlišný. Je to tedy v Polsku jinak? Ozvala se „potrefená husa“? A není to tak, že Polsko je dnes na „černé listině EU“? Dokonce se hovoří o odebrání hlasovacích práv pro více než 50 jejich europoslanců a znemožnění hlasování pro resortní ministry i premiérku v bruselských a štrasburských institucích.

Úplně jiný pohled na "likvidaci spravedlnosti" v Polsku: Mafiáni v talárech propadli panice. Povyk z ČT na objednávku gaunerů
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Jaroslaw Kaczyński

Slova Oldřicha Lukáše potvrzuje také polský právník, blízký vládní straně Právo a Spravedlnost, z organizace Lex Nostra Maciej Lisowski, který již v minulých rozhovorech pro ParlamentníListy.cz nastínil, že část justice se v Polsku zcela odchýlila od demokratických hodnot a vytvořila „stát ve státě“, nedotknutelnou kastu, která je nepostižitelná a s prakticky doživotní beztrestností.

Poláci zlobí, neposlouchají, jsou odbojní a ještě mají vlastní specifický názor

Polsko je ostatně vůbec „zlobivé dítko Unie“. Ať již v otázce nulového přijímání migrantů či nepodpory svého bývalého premiéra Tuska v evropských institucích a samozřejmě svojí velkou podporou vlastnímu zemědělství, což je trnem v oku například francouzských farmářů. „Dovolilo“ si hostit amerického prezidenta Donalda Trumpa, o něco později pak v rámci Visegrádské čtyřky také izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Je fakticky lídrem zmiňované V4, pustilo se do aktivní prorodinné politiky, chce více kontrolovat státní televizi a rozhlas. Je již toto „za hranou“? Mnozí tvrdí, že náš severní soused překročil veškeré meze.

Česká televize jako lakmusový papírek

„Aniž bych tomu věnoval zvláštní aktivní úsilí, dozvěděl jsem se, že nová polská vláda se odhodlala k mimořádně odvážnému kroku – vztáhnou ruku na justici, dokonce na tu nejvyšší,“ uvádí plzeňák Oldřich Lukáš. „Zprvu jsem informaci jen registroval. Když se proti onomu počinu zvedla vlna údajně celonárodního odporu, tak jsem zpozorněl, a když náš milovaný zpravodajský mainstream s ČT v čele z tohoto vývoje v Polsku zjevně znervózněl, řekl jsem si: „Chlapče, za tím bude něco víc!“ A také bylo: Pokus o „popravu justiční mafie“!

Nikoliv náhodou začalo podle Lukáše přibývat zpráv a „odborných vyjádření“ našich justičních expertů na téma, jakou že „hrůzu“ si tím Poláci dovolili. „Naproti tomu jsem nenarazil na jedinou informaci či vyjádření těch, kteří onu reformu podporují nebo ji připravili a prosadili. Nesmírně spolehlivé indicie! Tím mi odpadla náročná práce pátrat po pravdě, důkazech a hlubších souvislostech. Proč? Inu, je to jednoduché: Zkušenosti z posledních přinejmenším pěti let jasně říkají, že zatracuje-li něco ČT – a ostatní masmédia jí v tom zdatně sekundují – jde nepochybně o událost poctivému lidu převelice prospěšnou, leč morálně nemocným mocným krajně nebezpečnou. A naopak – vychvaluje-li ČT něco až do samého nebe nejvyšší prolhanosti, jde o prefabrikát vyrobený na objednávku gaunerů, kteří si přivlastnili stát, Evropu, ne-li celý svět.“

Chobotnice (nejen) po polsku...

Již mnoho let ing. Lukáš spolu s kolegy z iniciativy „Občané poškození justicí“ bojuji s českou justiční mafií. „Mnohokrát jsme v konkrétních kauzách vyčerpali veškeré možné i nemožné postupy, nástroje a cesty, jak zjednat právo na spravedlnost lidem, kteří se neprovinili ničím jiným než tím, že dodržovali zákony a něco vlastnili. Marně! Fakta, důkazy a pravda nikoho nezajímaly. Poznali jsme tak na vlastní kůži hrůzného kalmara, který svými chapadly devastuje spravedlnost v řadách vyšetřovatelů, státních zástupců, soudních znalců, advokátů i samotných soudců. Lumpové ničí dobré jméno poctivým kolegům a zase to nikoho nezajímá,“ pokračuje Oldřich Lukáš.

„Po těchto zkušenostech víme zcela bezpečně, že v režii justiční mafie se právo stalo sluhou moci a spravedlnost otrokem peněz. A právě proto plně chápeme postup polských kolegů. Postup, který k smrti vyděsil nejen naše mafiány v talárech, ale též parazity, kteří by bez ochrany justičních zločinců byli už dávno za mřížemi,“ dodává nekompromisně.

„Majdanem“ se to (ne)spraví

„Nezbývá, než poblahopřát polskému lidu, že se cestou svých zastupitelů odhodlal ke kroku tak nesmírně ozdravnému. A doufat, že ho žádný tlak či vyhrůžky Evropské komise nezlomí, že ani pokusy o „majdan“ z receptáře CIA nezastaví úspěšnou likvidaci zločinců, kteří jsou placeni za ochranu zákonnosti, práva a spravedlnosti. Věřím, že již velmi brzy se tak stane i u nás,“ prognózuje Lukáš.

„Poděkovat však musím i České televizi a spol. za to, že díky jejím průhledným dezinformacím se můžeme rychle zorientovat, kde je pravda. Neboť už víme, že v jejím slovníku LEŽ je nevěstka zahalená burkou s nápisem PRAVDA, že ZLU dává nálepku DOBRO, že XENOFOBIE a FAŠISMUS nejsou v jejím pojetí ničím jiným, než VLASTENECTVÍM a podobně.“ A na závěr si neodpustí příměr „mediální bezpáteřní prostituti“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

4:43 A dost. Ladislav Větvička se vrátil do ČR a ukázal na zlo

Proč jsou lidé v Gruzii či na Ukrajině šťastnější než tady? Bloger a spisovatel Ladislav Větvička si…