Útoky už i na policisty, pořád něco. A šílená reakce médií a politiků. Petr Bystroň o smutné realitě svátků v Německu

31.12.2019 4:46 | Zprávy

ROZHOVOR „Vražda hýbe celou společností. Pohřbu se účastnily stovky lidí, mezi nimi mnoho dobrovolných hasičů z celého Bavorska,“ vrací se k nedávnému útoku v německém Augsburgu, jehož obětí se stal místní hasič, poslanec německého Bundestagu za Alternativu pro Německo (AfD) Petr Bystroň. Promluvil i o tom, jak se k tragédii stavějí některá média a politici. Vyjádřil se také k nedávným volbám ve Velké Británii. „Johnsonovo vítězství je triumfem demokracie nad nevolenými globalistickými elitami,“ říká Bystroň a dodává: „Brexit znamená memento v historii EU. Doposud se pouze rozšiřovala, teď se začíná zmenšovat.“

Útoky už i na policisty, pořád něco. A šílená reakce médií a politiků. Petr Bystroň o smutné realitě svátků v Německu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Petr Bystroň na brněnské konferenci o stavu Evropské unie s názvem: Je Evropská unie reformovatelná?

Ke konci roku otřásl Německem případ, kdy parta mladíků v bavorském Augsburgu ubila hasiče, který odcházel s manželkou a s přáteli z vánočních trhů. V některých médiích se objevila informace, že hlavní podezřelý se sice narodil v Německu, má ale také libanonskou a tureckou státní příslušnost. Můžete mi k tomu případu říci něco víc?

Ano, je to tak. Se situací v Augsburgu jsem detailně seznámen, byl jsem osobně na místě. Vražda hýbe celou společností. Pohřbu se účastnily stovky lidí, mezi nimi mnoho dobrovolných hasičů z celého Bavorska. Útočník má tři státní příslušnosti – německou, protože se zde narodil, tureckou a libanonskou po rodičích. Je tak skvělým příkladem ‚zdařilé‘ integrace.

Podrobnosti (v německém jazyce) zde:

Na sociálních sítích, konkrétně i na vašem Facebooku, se objevilo krátké video s informací, že „extremisté znesvětili věnec, kterým zástupci AfD uctili památku mrtvého hasiče“…

Na tom je vidět, jak toto emocionální téma hýbe německou společností. Toto video zhlédlo pouze z mé facebookové stránky více než 260 000 lidí – a to i přesto, že jde o spontánní nahrávku mé potyčky s levicovými extremisty, kterou udělal duchapřítomně jeden z pasantů svým mobilním telefonem.

Je to otřesné, jakým způsobem se levičáci chovají.

Jak se k tragédii v Augsburgu stavějí němečtí politici a také tamější média?

Bohužel stejně jako ke všem předchozím vraždám spáchaným migranty – snaží se je bagatelizovat. V tomto případě všemu nasadil korunu starosta Augsburgu Griebel, který vraždu označil za ‚Vorfall‘, což přeloženo do češtiny znamená ‚příhodu‘. To jako by ten zavražděný dostal z čistého nebe srdeční příhodu…

Ve stejné formě psala mnohá média. Největší noviny v Augsburgu – Augsburger Allgemeine – popisovaly incident a příčinu smrti slovy, že ‚padla rána‘. Ano, asi z čistého nebe padla rána a hasič byl mrtev. Ta banda migrantů jako by s tím neměla nic do činění.

Je tato tragédie v poslední době ojedinělým případem, nebo máte informace o něčem dalším, co se třeba v tisku ani neobjevilo?

Ojedinělým případem – děláte si srandu???

Jen ten den, co jsem jel do Augsburgu, jsem navštívil na mnichovském hlavním nádraží policejní stanici a hovořil s policisty, jejichž kolega byl ráno toho dne zezadu bodnut nožem do krku.

Jen pár dní na to proběhl v Mnichově soud se Somálcem, který na Velikonoce provedl islamistický útok na mši chorvatské menšiny. Tehdy média mlžila něco o ‚psychicky zmateném‘ člověku, který vběhl do kostela a ‚křičel něco nesrozumitelného‘.

Jen cílenými parlamentními interpelacemi AfD jsme zjistili, že policie útočníka označila za ‚psychicky zmateného‘ ihned po incidentu, bez jakékoliv konzultace s psychologem či psychiatrem. Navíc zakázala všem postiženým veřejně vyslovit, co se v tom kostele vlastně stalo. Až teď – třičtvrtě roku po tom útoku, se v novinách objevilo, že atentátník nekřičel nic ‚nesrozumitelného‘, ale ‚Allahu Akbar‘.

To jsou prosím pouze zprávy z minulých dní, které se týkají mě osobně!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…