Vítězslav Jandák: Snad už končí ten rok vládního zoufalství

24.12.2012 10:48

ROZHOVOR Rok 2012 byl prý pro Českou republiku politicky jedním z nejhorších od Bílé hory a rok končící 13 snad paradoxně přinese Zemi České více štěstí. Na Vánoce je naměkko snad každý, i politici. Dokonce i Vítězslav Jandák, herec a poslanec za ČSSD, který se prý už jen musí smát tomu, co prý Nečas a jeho klaka lidem předvádí.

Vítězslav Jandák: Snad už končí ten rok vládního zoufalství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý ministr kultury a exposlanec ČSSD Vítězslav Jandák

Co říkáte na současnou situaci v politice na konci roku 2012?
Tohle je ta největší a nejdražší komedie, kterou tady vláda Petra Nečase (ODS) předvádí. To už není ani blbá komedie, to je parodie na tragédii. Vždyť to je sbor zoufalců, kteří se drží zuby nehty a nemají naprosto žádnou důvěru. Oni vlastně vládnou jen a jen sobě!

Proč si myslíte, že se podle vás tak drží?
Jednoduchá odpověď. Protože vědí, že půjdou brzo do kopru a hooodně dlouho se k veslu už nedostanou. Ale, že to trvá, co? Je to neskutečné, s jakou arogancí si ta parta zoufalců říká Vláda ČR! Tomu se musím smát a snad každý, kdo to vidí.

Více rozhovorů ZDE

Co říkáte na rošádu kolem Karoliny Peake?
Snad ani nic. Na to se ani nic říct nedá. Měla by být zapsána v Guinessově knize rekordů, jako nejkratší ministryně v Evropě, nebo na světě? Já nevím, ale rozhodně to bylo připravené a rozhodně je to trapné! Že jim není hanba vůči 10 milionům obyvatel této země. I když, jak často říkám, vždyť už je to tady vlastně jedno. Už tam chybí jen Rákosníček, nebo Pat a Mat, nebo Motýl Emanuel a Maková panenka. Tam už vážně může být kdokoli.

Ale Vánoce si zkazit politickou situací nenecháte?
No, to mne ani nenapadne. Nestojí mi za to a doufám, že nikomu v této zemi. Oni už lidem náladu zkazili. Od roku 2013 všechno podraží, lidi budou opravdu „rejt držkou v zemi“ a těch slušných a rozumných, kteří nevolili tyto zločince, je mi upřímně líto. Ale zase snad 2013 může být paradoxně nadějný proto, aby skončil tenhle spolek zoufalců, kterým nevěří už nikdo na světě.

Kdyby skládala vládu ČSSD a dostal byste nabídku, šel byste do toho?
To je předčasné. Jsem ale stínový ministr, tak možná ano. Ale to by záleželo na mnoha okolnostech. Takže – uvidíme, co bude. Myslím si ale, že tahle „vláda“ nemůže dlouho vydržet. Tam už nefunguje nic a každý to vidí, jen snad pan premiér a pár ministrů ne. Chápu je, že nechtějí jít pryč. Mají hypotéky, úvěry, naslibovali možná kdekomu bůhví co. Ale lidi by se měli probudit a dát jasně najevo, co si myslí.

Co byste popřál lidem k Vánocům a do Nového roku?
Hlavně zdraví, to je nejdůlěžitější! A hlavně zdravej rozum, protože ten potřebujeme v týhle zemi všichni. Aby se lidi nenechali otrávit politikama. Aby měli příští rok co jíst a z čeho platit nájem a aby měli lepší vládu. Sice se říká, že každá země má vládu jakou si zaslouží, ale co musela tahle země proboha udělat tak strašnýho, že ji Pánbůh tak trestá…? /smích/

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kraus

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Lžou lidem do ksichtu. Jednou se jim to vrátí.“ Drsná dohra mezi vládou a ANO

14:14 „Lžou lidem do ksichtu. Jednou se jim to vrátí.“ Drsná dohra mezi vládou a ANO

Jednání o důchodové reformě, které hnutí ANO opustilo? „Takhle slouží spousta politiků ANO ničení ze…