Vystěhovat migranty třeba na pusté řecké ostrovy? Jednoznačně souhlasíme, říká předseda Úsvitu

08.10.2016 11:35

ROZHOVOR „My s tímto Zemanovým řešením naprosto souhlasíme. Už loni v listopadu Úsvit předložil zákon, který umožňuje deportace ekonomických migrantů do azylových táborů v Sýrii a severní Africe," říká předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

Vystěhovat migranty třeba na pusté řecké ostrovy? Jednoznačně souhlasíme, říká předseda Úsvitu
Foto: red
Popisek: Miroslav Lidinský, předseda hnutí Úsvit - Národní koalice

V posledních dnech médii probíhá výrok prezidenta Miloše Zemana, že by ekonomické migranty vystěhoval do "prázdných" míst v severní Africe nebo na pusté ostrovy v Řecku, co si o tomto řešení myslíte Vy?
 
My s tímto řešením naprosto souhlasíme. Už loni v listopadu Úsvit předložil zákon, který umožňuje deportace ekonomických migrantů do azylových táborů v Sýrii a severní Africe. Přestože o tomto řešení mluví i například ministr Babiš, ve Sněmovně projednání tohoto zákona už téměř rok blokuje.
 
Pořádáte demonstrace proti islamizaci a v poslední době stále častěji upozorňujete na to, že média lžou o počtu zúčastněných. Proč se tak podle vás děje a jak vnímáte současnou situaci v českých mediích?
 
Mnoho médií je u nás infikováno novináři-vítači, kterým se nehodí do krámu, že pořádáme velké demonstrace proti nelegální imigraci a islamizaci naší země. Proto se je snaží zatajit, a když to nejde tak bagatelizovat. Největší ostudou je Česká televize, která je dnes pro-imigrační baštu u nás.
 
 
Co říkáte výsledkům posledních voleb v Německu a tomu, jak se k nim staví Angela Merkelová?
 
V Meklenbursku dostala doslova výprask. Je to další z hřebíčků do její politické rakve. Ještě pár takových a madam Merkelová bude chtě, nechtě, muset skončit. Čím dřív, tím lépe pro Německo i pro nás.
 
Někteří evropští politici začínají brát na téma migrace částečně zpátečku a tu více a tu méně začínají vystupovat proti migraci. Také hovoří o tom, že je třeba otevřeněji komunikovat s občany a brát na ně více zřetel. Co si myslíte, že je k tomu vede? To zázračně zjistili, jak to opravdu je, nebo se bojí lidí?
 
Každý vidí, kam evropská migrační politika vede. Po Evropě vybuchují bomby a imigranti znásilňují ženy. To nemůže obhajovat zkrátka nikdo. Probruselští politici jsou tím nebezpečnější, že dnes své kroky skrývají. Vláda třeba schválila na konci prázdnin přijetí 6000 imigrantů do ČR, přímo i specifikuje, kolik jich bude přesídleno z Řecka a Itálie, ale ministr Chovanec drze tvrdí, že nikoho přijímat nebudeme. Není to změna postoje, jen jeho zakrývání.
 
 
Jaký máte názor na nápad znějící z EU, aby ČR platila pokutu za každého nepřijatého uprchlíka ve výši 250 000 EUR? Kde to může až skončit?
 
Toto byl jeden z impulsů proto, že jsme předložili zákon o referendu o vystoupení ČR z Unie. EU má dnes jen dvě možnost. Buď se vrátí do stavu před Lisabonskou smlouvu, kdy byla ještě sdružením svobodných států, a nebo bude dál diktovat tyto nesmysly, což povede k tomu, že se rozpadne.
 
Jak dopadnou podle Vás volby, zvítězí v krajích opět sociální demokraté, když budou voleni opět víceméně silou zvyku a díky tomu, že se nám ekonomicky poměrně daří? Jak to chce Úsvit změnit?
 
Krajské volby jsou jako vždy především referendem o vládě. Naším cílem je zastavit proimigrační politiku současné koalice. V minulosti zrušily poplatky u lékaře a já doufám, že nyní zastaví přijímání nelegálních imigrantů. To je pro mě nejdůležitější poselství těchto voleb.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…