Zajištění startovacích bytů pro mladé je pro kandidáta na primátora Pardubic Martina Charváta velkou výzvou

06.10.2014 15:20

ROZHOVOR Zatímco celostátně se v různých průzkumech hnutí ANO před blížícími se komunálními volbami velmi daří, daleko těžší boj je čeká ve větších českých městech. Výjimkou nejsou ani východočeské Pardubice. Zde za ANO kandiduje na post primátora ing. Martin Charvát, který vsadil na osobní kontakt s voliči a zatím svůj srdnatý boj zvládá na jedničku. Jednačtyřicetiletý Martin Charvát, rodák z nedalekého Kolína, žije v Pardubicích již čtrnáctým rokem. Je zde se svou rodinou velmi spokojený, ale má i jasnou vizi dalšího rozvoje Pardubic.

Zajištění startovacích bytů pro mladé je pro kandidáta na primátora Pardubic Martina Charváta velkou výzvou
Foto: red
Popisek: Martin Charvát

Proč jste si vybral zrovna hnutí ANO? S kým byste osobně rád utvořil koalici po volbách.

Protože mě jasně oslovily základní myšlenky a principy tohoto hnutí a navíc skvělý tým lidí hnutí ANO tady v Pardubicích. Co se týká koaličních vyjednávání po volbách, odpovím jednoduše: „Zajíci se sčítají až po honu.“ Samozřejmě prioritou pro nás bude programová shoda na rozvoji města.

Nové zastupitelstvo bude muset v příštím roce rozhodnout o osudu nového územního plánu, jaký k němu zaujmete postoj?

Hnutí ANO prosazuje rozvojový územní plán a je pro nás prioritou vytvořit co nejvíce ploch pro výstavbu rodinných domů a samozřejmě ploch pro rozvoj města v úrovni podnikatelského sektoru. Stávající koncepci územního plánu bohužel nemůžeme přímo posoudit, protože pro veřejnost nebyla zpřístupněna, což nás velmi mrzí. V případě, že budeme mít možnost, chceme tuto záležitost napravit a územní plán co nejvíce diskutovat s veřejností?

Chcete podle vašeho volebního programu zajistit  startovací byty pro mladé. Jak?

Startovací bydlení pro mladé je pro mě výzva jako pro stavebního inženýra. Město má dostatek stávajících kapacit ve svých nemovitostech (cca 250 volných bytů) a bude to pouze o nastavení mechanismu, aby mladí mohli využít městské bydlení ke startu do svého života. Město také vlastní obrovské množství zastavitelných pozemků, na kterých bude možnost vytvořit projekt ve spolupráci se soukromým sektorem, kde město dá prostor a pozemky, soukromý investor zdroje a město si bude muset ohlídat výstavbu startovacích bytů za nízké nájmy, město by mělo aktivně podporovat i další soukromé projekty, pokud budou směřovat k bydlení za rozumné nájemné

Chcete  audit hospodaření města. Není to  jen předvolební slib?

Jako ředitel Rozvojového fondu Pardubic jsem provedl v této firmě personální, forenzní audit, certifikační audit podle evropských norem. Výsledkem bylo zjednodušení organizační struktury (zrušené pozice náměstků), snížení mzdových nákladů a stabilizace firmy, která se v loňském a letošním roce udrží v černých číslech.

 Jste pro zrušení, nebo zachování pardubických obvodů?

Hnutí ANO je pro zachování obvodů (respektujeme výsledky referenda, kde 60% z cca 18 000 zúčastněných řeklo jasné ano). Chceme silné, ale úsporné obvody s cílem minimalizace úředníků. Chci ale silné starosty a jako primátor se jich nebudu bát, budu s nimi vždy aktivně komunikovat, protože starosty obvodu nevnímám jako soupeře, ale jako partnery, kteří reprezentují vůli voličů.

Jak  prožívají volební kampaň vaši synové a manželka?

Moje rodina je mi v této hektické době velkou oporou a jsem jí za to velmi vděčný!

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednou nohou v kriminále. „Fialův hnůj“ už dohnal zemědělce

4:44 Jednou nohou v kriminále. „Fialův hnůj“ už dohnal zemědělce

VIDLÁKŮV TÝDEN Všichni jsme jednou nohou v kriminále a úřady si už došláply na ty zemědělce, kteří v…