Věnujete se španělské gastronomii a také jste přímo ve Španělsku sbíral zkušenosti. Proč jste vlastně odjel z Česka?
Pracoval jsem dřív v bývalém hotelu Atom, pak jako provozní radniční restaurace, ale přestalo mě to bavit. Řekl jsem si, že nechci tady za živa umřít v „tomhle kvádru“. Nenaplňovalo mne to. Vzal jsem ženu a odjeli jsme do Malagy.
Kde se Vám podařilo sehnat zaměstnání?
Pracoval jsem celkem ve čtyřech restauracích různého typu a zaměření většinou v centru Španělska. Dostal jsem se do kontaktu s prvotřídními surovinami. Bylo tam plno prémiových produktů z celého Španělska, takže super. Navíc měl majitel podíl ve vinařství Jorge Ordoñez, které exportuje převážně do Ameriky, je to špičkové vinařství, nejznámější jejich víno je asi Botani.
S jakými pracovními podmínkami jste se tam setkal? Kdybyste měl porovnat se situací v Česku.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Daniela Černá