Zuzana Majerová: Fialova vláda by se měla chovat jako česká, a ne jako ukrajinská či bruselská

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
03.04.2022 7:00 | Rozhovor

„Vláda, která ke svému pohodlnějšímu vládnutí potřebuje dlouhodobý nouzový stav, je mizerná vláda,“ myslí si předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová Zahradníková, která vybízí k tomu, aby vláda přestala s vyvoláváním militaristické nálady. „Přístup Fialovy vlády k ukrajinské válce už od prvopočátku považuju za chybný. Válečnická rétorika a válečnické skutky české vlády českým občanům nic dobrého nepřinesou,“ říká Majerová, která se v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vyjádřila také k aktuálním tématům. „Školy, učitelé, děti i jejich rodiče především potřebují, abychom ze školství obecně a z ministerstva školství konkrétně vyhnali všechny ty progresivistické mudrce, s jejichž pokrokářskými recepty to jde se vzdělaností našich dětí od deseti k pěti,“ nešetří kritikou předsedkyně Trikolory.

Zuzana Majerová: Fialova vláda by se měla chovat jako česká, a ne jako ukrajinská či bruselská
Foto: Archiv Zuzany Majerové Zahradníkové
Popisek: Zuzana Majerová Zahradníková, lídryně Trikolóry

Celou zemí otřásla zpráva o smrti učitele pražské střední školy, který zemřel poté, co ho zřejmě student napadl mačetou. Máme se i u nás bát rostoucí agrese na školách obdobně, jak ji vidíme třeba v USA?

Tak daleko nebo spíš hluboko jako v USA nejsme, ale že i u nás roste míra agresivity, jež nepochybně souvisí s názorovou rozpolceností společnosti, je nesporné. Takže ano, máme se bát, ale nejen to. Musíme proti tomu také začít něco dělat.

Je podle vás vůbec možné takovým věcem předcházet? Co by se podle vás v tomto ohledu mělo změnit? Je třeba namístě investovat do většího zabezpečení škol?

To je nesmysl. Přece nemůžeme do všech škol či dokonce do všech veřejných budov či zdravotnických zařízení nainstalovat bezpečnostní rámy a k nim postavit ostrahu. To nelze ufinancovat. Dělejme raději něco s tou společenskou atmosférou a začněme se více věnovat našim dětem.

Školy to mají v poslední době obzvláště složité. Nejdříve musely zvládnout nejdéle trvající distanční výuku v Evropě, teď zase nápor ukrajinských žáků. Co by podle vás teď školy potřebovaly nejvíce? 

Školy, učitelé, děti i jejich rodiče především potřebují, abychom ze školství obecně a z ministerstva školství konkrétně vyhnali všechny ty progresivistické mudrce, s jejichž pokrokářskými recepty to jde se vzdělaností našich dětí od deseti k pěti. Mám na mysli především odideologizování výuky a odstranění nesmyslně široké plošné inkluze. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

16:59 Konec 168 hodin, ale Fridrichová v ČT zůstává. Vyoral má jasno, co bude dál

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA „Tomuhle propagandistickému braku vzpomínky věnovat nebudu,“ říká z…