Miroslav Kalousek je nejdůvěryhodnější ministr financí v Evropě

22.11.2012 13:31

Britský list Financial Times vyhlásil výsledky své „soutěže“ o nejlepšího ministra financí v 19 největších zemích Evropské unie. Jako nejlepší byl vyhlášen německý ministr Wolfgang Schäuble. Vyhlášen byl rovněž „nejdůvěryhodnější“ ministr a jím se stal český ministr financí Miroslav Kalousek.

Miroslav Kalousek je nejdůvěryhodnější ministr financí v Evropě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Celkem byla podle serveru Novinky.cz vyhodnocována tři kritéria- ekonomické výsledky, důvěryhodnost v očích finančních trhů a politické schopnosti. Výsledky v jednotlivých kategoriích se často odlišovaly- například slovenský ministr Peter Kažimír vyhrál v kategorii ekonomických výsledků, v důvěře finančních trhů ale obsadil předposlední místo.

Český ministr Miroslav Kalousek skončil na děleném prvním místě v důvěryhodnosti pro finanční instituce, v ekonomických výsledcích však skončil osmý a v politických schopnostech až patnáctý. V celkovém hodnocení si oproti loňsku pohoršil z osmého na jedenácté místo.

„Kredibilita znamená důvěru. Důvěra ve finanční politiku vlády je nesmírně důležitá. Vážím si všech svých kolegů, se kterými jsem v anketě uveden, lehké to nemá nikdo z nás,“ uvedl Kalousek při přebírání ceny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

18:31 Bereme moc washingtonským elitám... Donald Trump složil slib a přišla politicky nekorektní smršť u mikrofonu

V roli prezidenta pronesl Donald Trump svůj první projev. Dal jasně najevo, že odteď bude navždy pla…