Stráská (ČSSD): Chceme provozovat špičkovou medicínu v odpovídajícím prostředí

12.08.2013 7:24

V novém pavilonu Nemocnice České Budějovice, a. s. se lékaři budou moci lépe postarat o matku i dítě, jejichž život ohrožuje rizikové těhotenství či těžký poporodní stav.

Stráská (ČSSD): Chceme provozovat špičkovou medicínu v odpovídajícím prostředí
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Rizikové těhotenství i komplikovaný poporodní stav ohrožující život dítěte i matky pomůže lékařům lépe zvládat nové Perinatologické centrum v Nemocnici České Budějovice a.s. Jeho stavbu, jako jediný akcionář uvedené společnosti, doporučila 18. července 2013 ke schválení zastupitelstvu Rada Jihočeského kraje. Zastupitelé budou o investici ve výši přibližně 200 milionů korun, kterou bude hradit nemocnice ze svých zdrojů, rozhodovat 19. září. Konkrétní cena bude známa až po uzavření výběrového řízení na dodavatele stavby.

„Hlavním důvodem stavby nového Perinatologického centra jsou nevyhovující podmínky současné porodnice. Chybějí tu klimatizované operační sály, dnešní době neodpovídá sociální zařízení, nevyhovující jsou prostory jednotky intenzivní péče, hygieně neodpovídají ani prostory určené pro banky mateřského mléka a perinatologie se navíc nachází ve dvou budovách. Naším cílem je provozovat špičkovou medicínu v odpovídajícím prostředí a zvýšit komfort pacientů,“ upřesnila první náměstkyně hejtmana Ivana Stráská.

Uvnitř nového pavilonu se podle Stráské budou nacházet všechna pracoviště porodnické části ženského oddělení a celé specializované novorozenecké - neonatologické pracoviště III. typu, neboli perinatologie.

Neonatologická pracoviště jsou hierarchicky seřazena do tří typů. V prvním se starají o novorozence bez zdravotních komplikací, ve druhém se středně těžkými komplikacemi a ve třetím s komplikacemi těžkými.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČSSD

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…