Onderka (ČSSD): Ohňostrojové show budou v Brně již popatnácté

08.05.2012 8:20

Město Brno připravuje již patnáctý ročník festivalu Brno – město uprostřed Evropy.

Onderka (ČSSD): Ohňostrojové show budou v Brně již popatnácté
Foto: Archiv
Popisek: Primátor Brna Roman Onderka při projevu v Moravské národní galerii

Festival zábavy pod hrady Špilberk a Veveří se uskuteční od 25. května do 10. června 2012.

V hlavním programu se mohou Brňané opět těšit na mezinárodní přehlídku ohňostrojů Starobrno-Ignis Brunensis, Dětské dny uprostřed Evropy, Zábavu pod hradbami, Dopravní nostalgii s přehlídkou historie dopravy a mezinárodní divadelní festival Divadelní svět Brno.

„Největším lákadlem bude tradičně mezinárodní přehlídka ohňostrojných show Starobrno-Ignis Brunensis, ojedinělá akce ve střední a východní Evropě. Úvodní ohňostrojné Prelude se odehraje na Kraví hoře, soutěžní ohňostroje v prostředí Brněnské přehrady, Grandfinale na hradu Špilberk,“ připomíná primátor Brna Roman Onderka.

Součástí festivalu budou i letos další známé akce, jako svátek balónového létání Balloon Jam, Noc kostelů, Bitva Midway a mezinárodní veletrh užitkových automobilů AUTOTEC 2012. V Augustiánském opatství se nově uskuteční program „Gregor Johann Mendel“ k 190. výročí narození zakladatele genetiky, 1. část mistrovství ČR historických kol Elegance velocipedistů nebo otevření nového modelového brněnského nádraží v rámci srazu modelářů supervelkých měřítek na Parkové železnici.

„Návštěvnost přehlídky a festivalu se rok od roku zvyšuje, počítám s tím, že pokud bude ohňostrojům přát počasí, přijde se na světelnou show podívat opět přes milion diváků. Velká ohňostrojná show  patří již tradičně mezi největší návštěvnická lákadla Brna. Rozzářené nebe a slavné ohňostroje stojí za to vidět,“ dodává primátor Roman Onderka.

Na uspořádání festivalu se podílejí jako hlavní spolupořadatelé Statutární město Brno, Jihomoravský kraj a reklamní společnost SNIP&CO.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Roman Onderka - profil

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

18:14 Koten (SPD): Invaze imigrantů do Evropy pokračuje. Loni stoupla o 20 %

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.