Mana (ČSSD): Povodně jako účinný strašák

19.09.2012 6:40

Koncem měsíce srpna jsme se na zpravodajském serveru aktualne.cz mohli dočíst, že „odtržení Jarošova může zdržet opatření proti velké vodě“.

Mana (ČSSD): Povodně jako účinný strašák
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozvodněná řeka, ilustrační foto

Koncem měsíce srpna jsme se na zpravodajském serveru aktualne.cz  mohli dočíst, že „odtržení Jarošova může zdržet opatření proti velké vodě“. Objednatel článku spolu s autorem textu neváhali využít citlivé téma protipovodňové ochrany pro ovlivnění názoru veřejnosti před hlasováním o osamostatnění obce Jarošov. Víme, že v novinářské práci víc než jinde platí staré známé přísloví o „účelu, který světí prostředky“.

Je pravdou, že povodeň v roce 1997 zanechala obrovské materiální škody nejenom v Uherském Hradišti, ale v mnoha moravských městech a obcích. Je pravdou, že tato povodeň připravila o život 49 našich spoluobčanů, žijících v povodích řek Moravy a Odry. Je ale také pravdou, že letos v červenci uplynulo od těchto katastrofických událostí přesně 15 let.

Prohlášení generálního ředitele Povodí Moravy Radima Světlíka, že odtržení obce Jarošov představuje „časový posun“ realizace protipovodňových opatření je natolik nekonkrétní, že je snad nikdo nemůže brát vážně. A na rozdíl od autorů článku si myslím, že jakékoliv zdržení způsobené případným odtržením obce Jarošov bude pouze nepatrným zlomkem oněch patnácti let, které nestačily státní administrativě a Povodí Moravy, aby byla realizována dostatečně účinná protipovodňová opatření.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Mana - profil

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Pro mě je důležitější, o jaké produkty se jedná

14:07 Havlíček (ANO): Pro mě je důležitější, o jaké produkty se jedná

Projev na 103. schůzi Poslanecké sněmovny 23. května 2024 – interpelace premiéra Fialy k nákupu páso…