Štěch (ČSSD): Volby ukázaly, že naše politické spektrum není tak vzdáleno od reality

13.02.2013 5:20

Předseda českého Senátu Milan Štěch (ČSSD) v úrterý přijal z rukou předsedy Státní volební komise, ministra vnitra Jana Kubiceho, usnesení Státní volební komise s výsledky obou kol prezidentských voleb. Při předání byl i Václav Henych, člen Státní volební komise, který uvedl: „Výsledky voleb přímé volby prezidenta jsou uloženy v archivu ministra vnitra, kde se nacházejí všechny výsledky od roku 1918, druhé byly odevzdány do rukou předsedy Senátu, který přímou volbu vyhlašuje.“

Štěch (ČSSD): Volby ukázaly, že naše politické spektrum není tak vzdáleno od reality
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Štěch

„Volby prezidenta ukázaly, že naše politické spektrum není tak vzdáleno od reality všedního dne, protože to, co předvedly skupiny přívrženců jednotlivých kandidátů, se příliš neliší od projevů na půdě Poslanecké sněmovny.  Některé projevy ovládly silné emoce nebo neadekvátní reakce,“ řekl Milan Štěch.

Jedním z témat setkání byla i společná schůze obou komor Parlamentu ČR, kterou svolává předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová. Miloš Zeman by na ní měl složit prezidentský slib do rukou předsedy Senátu.

Zúčastnění se shodli na tom, že průběh přímé volby prezidenta byl demokratický, nicméně konstatovali, že průběh voleb ukázal na potřebu zákon o přímé volbě prezidenta upravit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: senat.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

22:01 Ministryně Langšádlová: Rada vlády vybrala laureáty Ceny vlády nadanému studentovi

Ve Strakově akademii se konalo v pořadí již 400. zasedání Rady pro výzkum, vývoj a inovace (RVVI, Ra…