Němcová: Odmítám nový zákon o obcích

03.03.2013 11:56

Nový zákon o obcích, v jeho aktuálně navržené podobě, ODS nepodpoří – ujistila starosty během své návštěvy Kraje Vysočina místopředsedkyně ODS a předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová.

Němcová: Odmítám nový zákon o obcích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslava Němcová

„Chci uklidnit starosty, že návrh zákona o obcích v podobě, v jaké ho nyní projednává Poslanecká sněmovna, já nepodpořím. Tato vláda administrativní zátěž odstraňuje a ne zvyšuje. Není důvod, abychom takto navrženým zákonem komplikovali starostům jejich práci,“ zdůraznila Miroslava Němcová.

Místopředsedkyně ODS se v pátek dopoledne setkala spolu s premiérem a předsedou ODS Petrem Nečasem s podnikateli z regionu; navštívila nové sociální zařízení Stříbrné terasy a debatovala se zástupci neziskových organizací. Odpoledne pak navštívila Velké Meziříčí, bylo to poprvé, kdy do města zavítala úřadující předsedkyně či předseda Poslanecké sněmovny; setkala se se starostou města, navštívila domov pro seniory a bezmála dvě hodiny debatovala se členy ODS.

Na pracovní návštěve Vysočiny byl v pátek také premiér a předseda ODS Petr Nečas, Zbyněk Stanjura, ministr dopravy, Eva Bartoňová, náměstkyně ministra školství, mládeže a tělovýchovy a František Mikeš, náměstek ministryně kultury. Už ve čtvrtek večer zasedala v Jihlavě Výkonná rada ODS, na kterou navázala debata s bezmála dvěma stovkami občanských demokratů z Vysočiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

16:14 Koudelka (Trikolora): Tajemství Michaila Gorbačova

Recenze knihy Jánose Zolcera. Nakladatelství Slovart Praha 2023, ISBN 978-80-276-0579-8, 408 stran.