Bystřice pod Hostýnem: Město nabízí k prodeji další uvolněný stavební pozemek v lokalitě Trávníky

11.11.2020 16:01

Město Bystřice pod Hostýnem nabízí k prodeji pozemek určený pro výstavbu rodinného domu. Jedná se o stavební místo v klidné a tiché lokalitě Trávníky na pomezí katastrů Bystřice pod Hostýnem a místní části Rychlov.

Bystřice pod Hostýnem: Město nabízí k prodeji další uvolněný stavební pozemek v lokalitě Trávníky
Foto: Bystřice pod Hostýnem
Popisek: Bystřice pod Hostýnem

Výstavba kompletních inženýrských sítí pro tyto stavební pozemky bude dokončena nejpozději v polovině roku 2021.

Žádost o koupi pozemku mohou zájemci podávat pouze písemně, a to osobním podáním na podatelně města v budově radnice. Pozemek bude rezervován tomu zájemci, který podal žádost o předmětný pozemek jako první.
Žádost projedná zastupitelstvo města. Zájemce, kterému zastupitelstvo města rozhodne prodat předmětný pozemek, bude povinen uhradit kupní cenu před podpisem kupní smlouvy, a to do 90 dnů ode dne rozhodnutí zastupitelstva města o prodeji pozemku. V případě neuhrazení kupní ceny v této lhůtě platnost usnesení zastupitelstva města o prodeji pozemku marným uplynutím této lhůty zanikne.

Pro prodej tohoto pozemku stanovilo město Bystřice pod Hostýnem kupní cenu:
pozemek č. 13 na parc. č. 1142/3 o výměře 800 m2, k. ú. Rychlov u Bystřice pod Hostýnem, za kupní cenu 784.000 Kč bez DPH.

Město Bystřice pod Hostýnem nabízí tento pozemek zájemcům za těchto podmínek:

1. Kupní smlouva bude obsahovat závazek kupujícího postavit na převáděném pozemku rodinný dům, a to do 8 let od podpisu kupní smlouvy. Mezi kupujícím a městem Bystřicí pod Hostýnem bude při prodeji pozemku sjednána výhrada zpětné koupě (jakožto věcné právo), kterou vznikne kupujícímu či jeho dědicům povinnost převést na požádání pozemek zpět do vlastnictví města Bystřice pod Hostýnem za stejnou kupní cenu, za níž pozemek od města Bystřice pod Hostýnem odkoupil, a to v případě, že do 8 let od podpisu kupní smlouvy kupující nepostaví na převáděném pozemku rodinný dům. Výhrada zpětné koupě zanikne dnem, kdy bude do katastru nemovitostí zapsána stavba rodinného domu postavená na předmětném pozemku.
2. Kupující zřídí při prodeji pozemku ve prospěch města Bystřice pod Hostýnem předkupní právo (jakožto věcné právo), kterým se kupující (či jeho dědic) zaváže nabídnout městu pozemek zpět ke koupi za stejnou kupní cenu, za níž pozemek od města Bystřice pod Hostýnem odkoupil, a to v případě, kdyby kupující chtěl pozemek prodat či jakkoli jinak zcizit. Toto předkupní právo zanikne dnem, kdy bude do katastru nemovitostí zapsána stavba rodinného domu postavená na předmětném pozemku.
3. Při výstavbě rodinného domu se kupující zavazuje dodržet tyto stavebně-technické podmínky výstavby:
a) uliční čára výstavby bude na hranici stavebního pozemku
b) zastřešení budoucích domů může být rovnou, pultovou nebo sedlovou střechou
c) budoucí dům musí být orientován štítovou stěnou do budoucí ulice
d) na pozemcích nelze stavět masivní roubenou stavbu
e) bez písemného souhlasu vlastníka sousedního stavebního pozemku nesmí být stavba umístěna ve vzdálenosti menší než 3,5 m od hranice sousedního stavebního pozemku.

Formulář žádosti a plánek lokality ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

19:27 Frýdek-Místek: Město usiluje o záchranu krajského bazénu

Krytý bazén na krajské Střední škole řemesel ve Frýdku-Místku potřebuje nutnou rekonstrukci. Radnice…