Český Těšín: Město nabízí půjčky, kotlíkový autobus i specialisty v terénu

14.03.2019 10:04

Český Těšín chce podpořit výměnu starých kotlů za nové. Majitelé nemovitostí zde budou moci využít bezúročnou půjčku až 200 tisíc korun a získat dotaci, která je vyšší než v jiných regionech. S vyřízením administrativy lidem pomůže kotlíkový specialista. Město plánuje informační kampaň, mimo jiné nasadí tzv. kotlíkový autobus.

Český Těšín: Město nabízí půjčky, kotlíkový autobus i specialisty v terénu
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Nově bude možné výměnu kotle předfinancovat formou bezúročné finanční půjčky. Vlastník rodinného domu bude mít možnost si vyměnit svůj starý kotel za nový nízkoemisní zdroj nebo tepelné čerpadlo, aniž by musel předem investovat vlastní prostředky. To se jeví jako velmi motivující – stejně jako skutečnost, že už za tři roky začne platit zákaz používání starých kotlů, a navíc je to poslední výzva podpořena z evropských zdrojů,“ uvedl místostarosta Českého Těšína Tomáš Pavelek (pro kolegy z rozhlasu, kteří by chtěli nabrat zvuk, má číslo: 777 187 642).

Český Těšín patří do tzv. prioritního území se zhoršenou kvalitou ovzduší, proto mají občané města navíc nárok na dotaci celkem 22.500 Kč (na které se rovným dílem podílí město Český Těšín, Moravskoslezský kraj a Ministerstvo životního prostředí ČR. Navíc si budou moci lidé od města bezúročně půjčit až 200 tisíc korun, město získá prostředky z ministerstva.

„Připravili jsme informační kampaň, plánujeme setkání s občany na radnici a v lokalitách, kde se k vytápění používají pevná paliva. Objedeme je s tzv. kotlíkovým autobusem, kdy se zájemci budou moci zeptat na vše ohledně 3. výzvy kotlíkových dotací, finančních půjček a představíme i kotlíkové specialisty, kteří na základě smlouvy budou lidem nápomocni,“ doplnil Pavelek s tím, že specialista je spolupracovníkem obce, který poskytuje asistenci domácnostem, doporučuje vhodná řešení a pomáhá s vyřízením dotace a půjčky. Bude vybaven průkazem, při pochybnostech si lidé budou moci tuto skutečnost ověřit na městském úřadě.

Trasa „kotlíkového autobusu“:

29. 3. 2019
17:00 - Český Těšín, Stanislavice, u obchodu
18:15 - Český Těšín, Koňákov, Mírov
19:15 - Český Těšín, Mistřovice, Na Fibakovce

5. 4. 2019
17:00 - Český Těšín, Mosty, Antoníček – točna autobusů
18:30 - Český Těšín, Na Lučinách, komunikace naproti „Perexu“

12. 4. 2019
17:00 - Český Těšín, Horní Žukov, točna MHD
18:15 - Český Těšín, Dolní Žukov, Pod Zvonek, točna
19:30 - Český Těšín, Nová Tovární, zastávka autobusu „Nová Tovární, Walmark“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…