Frenštát pod Radhoštěm: Kino získalo ze Státního fondu kinematografie dotaci na modernizaci

07.11.2019 19:53

Město Frenštát pod Radhoštěm získalo ze Státního fondu kinematografie, z výzvy Technický rozvoj a modernizace, finanční podporu na obnovu projekční technologie ve výši 100 000 Kč.

Frenštát pod Radhoštěm: Kino získalo ze Státního fondu kinematografie dotaci na modernizaci
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Finanční prostředky budou použity na výměnu již zastaralého kino-serveru ve frenštátském kině.

„Kino-server byl v našem kině nainstalován v roce 2012. V dnešní době, kdy začíná být standardem 3D projekce nebo projekce HFR s frekvencí 60 snímků za sekundu, tento kino-server již nedostačuje. Nový server bude splňovat stávající standardy a další potřebné parametry, například projekci z externího uložiště NAS,“ uvedl Ondřej Svoboda, vedoucí frenštátského kina. Celkové náklady na výměnu kino-serveru by měly dosáhnout výše cca 370 000 Kč.

Frenštátské kino prošlo před sedmi lety digitalizací, výměnou vnitřních kabelových rozvodů, většiny oken a vstupních dveří. V loňském roce proběhla kompletní výměna sedaček a podlahových krytin v kinosále. I když se standard pohodlí diváků oproti minulosti velmi zvýšil, vedení kina se chce v budoucnu zaměřit na postupnou obnovu jeho budovy. „Stále zbývá vyměnit zastaralou vzduchotechniku. Naše kino si určitě také zaslouží obnovu fasády, rekonstrukci vstupních prostor do budovy a především generální opravu šaten v suterénu, který trpí vlhkostí způsobenou spodní vodou. Přesto jsem rád za každý dílčí úspěch, jakým je například získávání prostředků na obnovu našeho kina,“ doplnil vedoucí.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

19:27 Plzeň: Začíná stavba vodovodu a kanalizace v Malesicích, hotovo bude do léta 2027

Plzeňská vodárna zahájila stavbu kompletní realizace nové veřejné infrastruktury v plzeňském městské…