Frenštát pod Radhoštěm: Kino získalo ze Státního fondu kinematografie dotaci na modernizaci

07.11.2019 19:53

Město Frenštát pod Radhoštěm získalo ze Státního fondu kinematografie, z výzvy Technický rozvoj a modernizace, finanční podporu na obnovu projekční technologie ve výši 100 000 Kč.

Frenštát pod Radhoštěm: Kino získalo ze Státního fondu kinematografie dotaci na modernizaci
Foto: mufrenstat.cz
Popisek: Frenštát pod Radhoštěm

Finanční prostředky budou použity na výměnu již zastaralého kino-serveru ve frenštátském kině.

„Kino-server byl v našem kině nainstalován v roce 2012. V dnešní době, kdy začíná být standardem 3D projekce nebo projekce HFR s frekvencí 60 snímků za sekundu, tento kino-server již nedostačuje. Nový server bude splňovat stávající standardy a další potřebné parametry, například projekci z externího uložiště NAS,“ uvedl Ondřej Svoboda, vedoucí frenštátského kina. Celkové náklady na výměnu kino-serveru by měly dosáhnout výše cca 370 000 Kč.

Frenštátské kino prošlo před sedmi lety digitalizací, výměnou vnitřních kabelových rozvodů, většiny oken a vstupních dveří. V loňském roce proběhla kompletní výměna sedaček a podlahových krytin v kinosále. I když se standard pohodlí diváků oproti minulosti velmi zvýšil, vedení kina se chce v budoucnu zaměřit na postupnou obnovu jeho budovy. „Stále zbývá vyměnit zastaralou vzduchotechniku. Naše kino si určitě také zaslouží obnovu fasády, rekonstrukci vstupních prostor do budovy a především generální opravu šaten v suterénu, který trpí vlhkostí způsobenou spodní vodou. Přesto jsem rád za každý dílčí úspěch, jakým je například získávání prostředků na obnovu našeho kina,“ doplnil vedoucí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…