Frýdek-Místek: Výročí hrdinství vojáků z Czajánkových kasáren

15.03.2019 19:33

Osmdesáté výročí odporu proti německým okupantům v Czajánkových kasárnách v Místku si včera u pomníku 8. pěšího pluku připomnělo s vedením města, zástupci Armády České republiky, Československé obce legionářské a Společností Edvarda Beneše na sto lidí.

Frýdek-Místek: Výročí hrdinství vojáků z Czajánkových kasáren
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

V sobotu se navíc ve Faunaparku uskuteční ojedinělá akce, která zážitkovým způsobem připomene československou vojenskou historii i občanský protinacistický odboj.

Ve Faunaparku (u haly Polárka) vyroste v sobotu dobový vojenský tábor, který bude přístupný od 12 do 17 hodin, chybět nebudou ukázky vojenské techniky a materiálu, rekonstrukce boje o Czajankova kasárna, výstava Frýdek a Místek za nacistické okupace, přednáška Boj o Czajankova kasárna – události roku 1939 a doprovodný program.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…