Havířov: Primátor Josef Bělica se potkal s občany, konalo se šesté setkání Ptejte se primátora

10.11.2019 20:23

Diskuze Ptejte se primátora se uskutečnila už pošesté a přilákala na čtyři desítky havířovských občanů. Setkání proběhlo v podvečer 4. listopadu už tradičně v KD Radost.

Havířov: Primátor Josef Bělica se potkal s občany, konalo se šesté setkání Ptejte se primátora
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Lidé, kteří na setkání dorazili, obdrželi mimořádnou přílohu Radničních listů, která vyjde spolu s novinami v prosinci tohoto roku. V osmistránkovém sumáři se občané dozvědí, co se za první rok působení novému vedení radnice povedlo.

Na úvod besedy primátor Josef Bělica osobně seznámil přítomné občany s konkrétními investicemi a novinkami, které se za poslední rok uskutečnily.

„Můžeme být pyšní na hodně věcí, které se nám za ten první rok povedly. Ať už se jedná o rozšíření parkovacích míst, na která se dlouhá léta zapomínalo nebo opravy a rekonstrukce zdravotních středisek, jenž byly jednou z našich hlavních priorit,“ uvedl primátor Havířova Josef Bělica.

„V červenci se nám také podařilo zahájit bikesharing. Na území Havířova bylo v tomto roce rozmístěno na 80 jízdních kol, které si lidé mohli zapůjčit díky finanční podpoře města na 15 minut úplně zdarma. Celkem 5 166 registrovaných uživatelů a 30 090 výpůjček během třech měsíců, svědčí o tom, že zavedení sdílených kol v našem městě bylo správné rozhodnutí,“ doplnil primátor.

Primátor také nastínil některé investiční akce, které Havířov čekají v roce 2020. „V příštím roce máme v plánu velké investiční akce, jedna z nich se bude týkat i přednádražního prostoru, a já doufám, že se ji podaří realizovat. Také chceme zrekonstruovat další výtahy a opravit elektroinstalace v městských bytech. Nadále se budeme věnovat rekonstrukcím zdravotních středisek a spolu s Moravskoslezským krajem chystáme investice do havířovské nemocnice,“ přiblížil primátor Havířova.

Občané, kteří přišli na šesté setkání s primátorem, opět měli možnost vznést své dotazy. Ty se týkaly hlavně okolí jejich bydliště. Někoho trápila silná doprava ve městě, jiní zase řešili stav chodníků v okolí jejich domů nebo nízko posazené lavičky na zastávkách autobusů. Primátorovi a zaměstnancům Magistrátu města Havířova se dostalo také poděkování, a to za opravu poškozené komunikace v Horních Datyních.

Diskuze Ptejte se primátora, kterou se havířovský primátor Josef Bělica rozhodl pořádat pravidelně, se setkává u lidí s úspěchem, a proto bude pokračovat i v příštím roce. Kompletní video záznam diskuzí lze zhlédnout na oficiálních facebookových stránkách města Havířov - City, odkaz ZDE.

Další setkání s primátorem, na které jsou všichni občané srdečně zváni, se bude konat začátkem příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

11:17 Prostějov: Botanická zahrada se připravuje na oslavy

V rámci příprav oslav 90. výročí založení Botanické zahrady Petra Albrechta v Prostějově, které se u…