Havířov: Zchátralý vrak v „parku pod soudem“ nahradilo moderní a prostorné hřiště s odpočinkovou zónou

20.12.2020 7:34

Během celého roku 2020 zkrásnělo v Havířově mnoho škol, cest, budov a parků. Ten pod budovou okresního soudu v Podlesí patří mezi ně.

Havířov: Zchátralý vrak v „parku pod soudem“ nahradilo moderní a prostorné hřiště s odpočinkovou zónou
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Láká na nové dětské hřiště s lanovou stezkou, průlezy a skluzavkami nebo na odpočinkovou zónu. S pracemi Technické služby Havířov, a.s. začaly 3. srpna a 17. prosince se mohla slavnostně stříhat páska. Náklady na velkou rekonstrukci parku činily 9,4 milionů korun.

„Zcela nové prostorné hřiště vzniklo na místě bývalé dominanty parku, vraku lodi Bounty, který byl již v havarijním stavu, a proto musel být odstraněn. Všechny hravé návštěvníky parku zcela jistě nadchne obdobná lanová stezka mezi dřevěnými věžemi, průlezy a skluzavkami, jakou můžete znát z ostravské ZOO, bohumínského Hobbyparku nebo karvinského parku Boženy Němcové. Velkorysé hřiště v tomto otevřeném prostoru bude korespondovat se sousedním lesoparkem a stalo se I. etapou regenerace parku,“ popisuje zajímavé novinky náměstek pro investice a chytré město Bohuslav Niemiec.

Součástí investiční akce je také hřiště pro menší děti, veřejné osvětlení a přístupový chodník.

„Jsem ráda, že se nám společně s vedením města podařilo prosadit vznik modernějšího jádra volnočasového vyžití obyvatel (nejen) Podlesí. Všechny do parku pod soudem srdečně zvu. Další investiční akce do zvelebování a zkrášlování našeho města budou následovat i v roce novém,“ dodala vedoucí oddělení investic Kateřina Mikulová.

Nově schválený rozpočet rok 2021 počítá s nemalými investicemi do infrastruktury města. V následujícím roce se tak občané Havířova mohou těšit například na další nová parkoviště na ulici Mánesova, nebo na ulici Šumbarská v úseku mezi ulicemi Chrpová a Nad Tratí, na chytré a bezpečné křižovatky, obnovu veřejného osvětlení, rekonstrukci budovy č.p. 893 na ulici U Jeslí na denní stacionář nebo sanace obytných domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

19:06 Jablonec nad Nisou: Kříž v Lučanské ulici opět září

U ošetřeného javoru v Jabloneckých Pasekách je nyní opravený křížek. Zatímco strom loni nechal odbor…