Hořice budou hostit Město dětí

13.07.2018 15:18

Projekt Město dětí bude v Hořicích letos poprvé realizován v rámci přeshraniční spolupráce partnerských měst Hořic a Polské Strzegomi, kdy hlavními partnery projektu jsou hospodářské komory ve Swidnici a v Hradci Králové. Hlavním cílem akce, která bude realizovaná formou příměstského tábora, je ukázat dětem, že bez práce nejsou koláče.

Hořice budou hostit Město dětí
Foto: horice.org
Popisek: Hořice

V areálu za Sportovní halou vedle Smetanových sadů vyroste Město dětí, kde bude vytvořeno 20 pracovišť, na kterých se budou táborníci učit nejrůznější pracovní dovednosti a profese.

Díky pochopení, vstřícnosti a výborné spolupráci místních i přespolních firem, soukromých podnikatelů, bank a dalších organizací a spolupracovníků se děti v rámci dopolední činnosti budou věnovat různým zaměstnáním. Z nich si odnesou např. hotový výrobek, protokol o službě člena ostrahy, dětský řidičský průkaz či se naučí nějaké nové činnosti. Každý oddíl vystřídá během dopoledne 3 zaměstnání, za které každé dítě obdrží táborové peníze. Z těchto vydělaných peněz si zaplatí oběd, mohou přispět na charitu, uložit peníze do banky a nebo je utratit v táborovém obchodě. Pokud budou děti šetřit, ukládat peníze do banky, finanční obnos se jim zúročí a mohou si na konci odnést hodnotnější dárek z obchodu. Kdo nebude chtít, buď peníze utratí za drobnosti okamžitě, nebo něco uloží a část utratí.

Život v táboře, pracovní činností a nakládání s vydělanými táborovými penězi bude tedy děti učit i finanční gramotnosti a správnému hospodaření s finančními prostředky.

Při hře na zaměstnání si děti vyzkouší práci s keramickou hlínou, zdravotníka, leteckého modeláře, hasiče, řidiče, pekaře, mediálního technika, bankéře, elektrotechnika, rybáře, truhláře, ostrahy, policie, tanečníka, DJ apod. Odpoledne bude zaměřené na výlety a poznávání zajímavostí města, ve kterém se tábor koná.

Tábor ve Strzegomi se koná od 15. do 20. 7. 2018 a jede tam 100 českých dětí z toho 70 dětí z Hořic.
Příměstský přeshraniční tábor pro 200 českých a 100 polských dětí bude poprvé probíhat od 24. do 27. 7. 2018 v Hořicích, kde bude za sokolovnou postaveno Město dětí. Oba dva tábory mají děti v rámci projektu zdarma. V dalších dvou letech budou příměstské přeshraniční tábory probíhat v Jičíně a Nové Pace.

Partner projektu – realizátor aktivit v ČR: Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje
Hlavní partner projektu: Sudecka Izba Przemyslovo – Handlowa w Swidnici
Další partneři:
Město Hořice, Město Nová Paka, Město Jičín
DDM Domeček Hořice, DDM Stonožka Nová Paka, K – klub Jičín
Město Strzegom

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.