Hradec Králové: Projekt na fotbalový stadion je potřeba upravit

14.03.2019 13:59

Nové výběrové řízení na firmu, která v Hradci Králové postaví fotbalový stadion, město vyhlásí do několika měsíců, samotná stavba by pak mohla začít začátkem příštího roku.

Hradec Králové: Projekt na fotbalový stadion je potřeba upravit
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Ještě předtím však musí projektanti upravit a částečně přepracovat prováděcí dokumentaci, která podle odborných posudků vykazuje nedostatky. Na svém dnešním zasedání městští zastupitelé záměr výstavby nové fotbalové arény v Hradci Králové znovu podpořili a zároveň na doporučení posudků navýšili její rozpočet na 605 milionů korun bez DPH.

Loni v listopadu vedení města tendr na stadion vypsaný v létě zrušilo s tím, že hrozí komplikace jak v průběhu výběrového řízení, tak především při samotné stavbě. „Jde nám o to, aby se stadion skutečně podařilo postavit. Nechali jsme projekt prověřit z pohledu statiky, dokumentace k provádění stavby i ceny a naše obavy se potvrdily. Mým úkolem je nyní jednat s projektanty, aby dokumentaci upravili, a to pokud možno v rámci reklamace,“ vysvětluje Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast městských investic.

Radnice bude zároveň připravovat novou soutěž na stavbu celého stadionu, předchozí výběrové řízení bylo vypsané pouze na dvě tribuny a nový trávník. Navíc podle Fotbalové asociace ČR není možné hrát mistrovské soutěže na stadionu se dvěma tribunami. „Jsme přesvědčeni, že stavba celého stadionu naráz bude ve finále stát méně peněz. I tak jsme museli rozpočet navýšit o deset procent z původních 550 milionů na 605 milionů korun bez DPH, ceny na stavebním trhu se v posledním období poměrně výrazně zvedly. Souhlas zastupitelů s novou částkou znovu potvrzuje, že tato investice má podporu a patří mezi prioritní projekty města,“ doplňuje náměstek Bláha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

10:23 Přerov: Světelný smog se sníží, obměnou projde skoro 400 venkovních světel

391 nových svítidel, 9 regulátorů napětí a 11 rozvaděčů veřejného osvětlení. Přerov plánuje ve druhé…