Hradec Králové: Stavební práce na tělocvičné hale Pouchov znovu pokračují

09.07.2020 14:56

V dubnu byly zahájeny stavební práce na nové tělocvičné hale Pouchov. Stavbu ale přerušila zvýšená hladina spodní vody, která byla výš, než ukázal hydrogeologický průzkum, který byl součástí projektových prací.

Hradec Králové: Stavební práce na tělocvičné hale Pouchov znovu pokračují
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Město tedy muselo zajistit doprojektování základů o betonové piloty, aby mohla stavba nadále pokračovat. Od dnešního dne stavba opět pokračuje. Dodatečné práce, které byly schváleny v rámci dodatku ke smlouvě vyšly město na necelých 870 tisíc korun bez DPH.

„Dodatek byl podepsán a práce tedy mohou opět naplno pokračovat. Tyto dodatečné práce, které nám vznikly, nejsou ovšem ničím nestandardním, samotnou realizaci haly nijak neohrožují. Vzhledem k tomu, že zhotovitel má na stavbu 16 měsíců, tak následkem dodatečných prací došlo k posunu termínu dokončení o délku přerušení prací, tedy přibližně o dva měsíce. Nyní tedy předpokládáme dokončení haly a samozřejmě i parkoviště na podzim příštího roku, což není špatné,“ říká investiční náměstek primátora Jiří Bláha.

Tělocvičná hala na Pouchově bude využitelná pro různé sporty, vhodná bude například na klasické halové sporty jako jsou basketbal, badminton apod. Rozměr haly odpovídá dvěma volejbalovým hřištím. Kromě zázemí a prostor tělocvičny bude vybudováno ještě parkoviště pro 46 automobilů. Polovina míst bude určená pro návštěvníky zařízení přímo v areálu a druhá polovina umístěná vně bude sloužit veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…