Jablonec nad Nisou: Od pondělí se bude za parkování opět platit

19.02.2021 12:59

Silničáře v těchto dnech trápí ledovka. Ta způsobuje problémy také v městské hromadné dopravě. Od pondělí 22. února budou ve městě opět zapnuté parkovací automaty.

Jablonec nad Nisou: Od pondělí se bude za parkování opět platit
Foto: Stavbarokulibereckehokraje.cz
Popisek: Rekonstrukce budovy Muzea skla a bižuterie, Jablonec nad Nisou

„Od rána řešíme s dopravcem zhoršenou sjízdnost komunikací, na jejímž povrchu se tvoří ledovka,“ informuje ředitel Jablonecké dopravní, a.s. (JD) Luboš Wejnar.

Anketa

Pokud by vláda vyhlásila totální a úplný lockdown na 14 dní, byli byste pro?

66%
34%
hlasovalo: 23233 lidí

Včera nejely ranní spoje na lince č. 104 ve 4:15 hodin z autobusového nádraží (AN) do Lučan, ve 4:25 AN – Maxov, ve 4:29 z Lučan směr Lukášov, ve 4:49 z Maxova směr Lukášov. Na lince č. 101 hlásily spoje 10 minut zpoždění, zpožděné byly také spoje ve městě. „Problémy se sjízdností komunikací byly v ulicích Kamenná, Vysoká a Mánesova. Od 7:00 hodin je provoz již v souladu s jízdním řádem,“ dodává Wejnar.

Ledovka pokryla ulice v celém městě a dle předpokladu ještě tak dva dny bude silničáře trápit. „Přes den je obleva, odtává sníh v ulicích a na střechách domů, přes noc zase voda zmrzne,“ vysvětluje vedoucí technického odboru jabloneckého magistrátu Pavel Kozák. Ten vzhledem k oteplení také informuje, že od pondělí 22. února budou spuštěné parkovací automaty v Jablonci. „Výjimkou je parkoviště na Horním náměstí, které zatím zachováme jako záchytné s parkováním zdarma,“ doplňuje Kozák.

Vozy odstavené na městských placených parkovacích plochách začnou od pondělí kontrolovat městští strážníci a budou upozorňovat, že parkování je opět zpoplatněné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…