Jihlava: Dům v Brněnské je připraven pro bezdomovce v karanténě

10.11.2020 17:39

Dům v Brněnské 20/29 bude sloužit k možnému ubytování osob bez přístřeší, kterým byla krajskou hygienickou stanicí nařízena karanténa či izolace.

Jihlava: Dům v Brněnské je připraven pro bezdomovce v karanténě
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Město zajistilo základní podmínky pro pobyt bezdomovců, kterým byla nebo bude Krajskou hygienickou stanicí (KHS) nařízena karanténa či izolace. K tomuto účelu může od pondělí 9. listopadu sloužit bývalý Dům dětí a mládeže na Brněnské ulici. Na jaře pro tyto účely sloužila noclehárna na Žižkově ulici a mobilní buňky na parkovišti P+R, které byly ve správě Střediska křesťanské pomoci Jihlava (SKP). Provoz domu na Brněnské ulici bude i tentokrát zajišťovat SKP za spolupráce příslušných odborů magistrátu města.

„Tento dům jsme vybrali záměrně, protože je blízko služebny městské policie, oddělení správy realit i Střediska křesťanské pomoci. Obyvatelé okolních domů se nemusí obávat možné nákazy, ubytovaní nebudou po dobu nařízené karantény moci vycházet ven, což zajistí pravidelné hlídky strážníků,“ doplnila primátorka města Karolína Koubová.

Anketa

Věříte, že islámské radikály lze převychovat?

1%
99%
hlasovalo: 12537 lidí

V domě na Brněnské ulici může být ubytováno až 11 osob, kterým byla KHS nařízena karanténní opatření, případně pět osob, kterým byla nařízena izolace. Dodržování vládních opatření osob zde ubytovaných budou hlídat strážníci městské policie ve spolupráci s Policií ČR.

„Dům bude sloužit pro nouzovou karanténu, pro ubytované jsou zde připraveny tedy pouze matrace, potřebné lůžkoviny, ručník, mýdlo a dezinfekce. Počítá se také s tím, že se postaráme o stravu, naši pracovníci ale budou do domu chodit opravdu minimálně, zejména při kontrole základních potřeb nebo případném dovozu zmíněného jídla,“ uvedl David Chlupáček, ředitel SKP.

„Aby se zde mohly osoby bez domova ubytovat, budou potřebovat písemné nařízení KHS, případně jiného orgánu ochrany veřejného zdraví, které bude doručeno do datové schránky města a které bude adresováno odboru sociálních věcí Magistrátu města Jihlavy,“ doplnil vedoucí odboru sociálních věcí Josef Labuda s tím, že odbor sociálních věcí poté zkontaktuje SKP, které zajistí ubytování i následnou péči o tuto osobu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…