Jindřichův Hradec: Na Parkánech se zřítil kus hradební zdi. Část parkoviště je mimo provoz

04.02.2021 14:05

Ve středu 3. února odpoledne se zřítila část původních kamenných hradeb na parkovišti Parkány v centru města.

Jindřichův Hradec: Na Parkánech se zřítil kus hradební zdi. Část parkoviště je mimo provoz
Foto: jh.cz
Popisek: Pohled na Jindřichův Hradec

Zeď už byla částečně narušená, vlivem mrazu, oteplení a následných dešťů se podmáčené zdivo pohnulo a na asi desetimetrovém úseku se kamenná zeď sesypala. Nikomu se nic nestalo, došlo jen k poškození jednoho zaparkovaného automobilu.

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí

Městská policie ihned zamezila vstupu na místo páskou. Podle zjištění odboru majetku městského úřadu není v dobrém stavu ani protější hradební zeď, která je ze zadní strany budovy Domu dětí a mládeže. Zákaz parkování tak platí po obou stranách střední části parkoviště (cca 25 parkovacích míst). Průjezd parkovištěm byl zachován.

Zřícená hradební zeď je částečně v majetku města a částečně Muzea Jindřichohradecka. Letošní rozpočet města už s opravou zdi počítá. V nejbližším možném termínu tak bude vypsáno výběrové řízení na firmu, která by hradby opravila a ihned potom se může začít s opravou. Ta bude probíhat ve spolupráci s Muzeem Jindřichohradecka tak, aby byla celá zeď stabilní a bezpečná. Protější hradební zeď je v majetku Domu dětí a mládeže, který situaci také řeší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…