Kladno vybere dodavatele první fáze obnovy „zimáku“

09.07.2020 6:32

Kladenská radnice vyhlásí výběrové řízení na rekonstrukci městského zimního stadionu za cca 150 milionů korun. Opravit se musí především střecha, která je v havarijním stavu. Letos bude vypsáno výběrové řízení na dodavatele a samotná rekonstrukce začne na jaře roku 2021. Příprava prací probíhá v úzké spolupráci s hokejovým klubem.

Kladno vybere dodavatele první fáze obnovy „zimáku“
Foto: Archiv
Popisek: Centrum města Kladno. Ilustrační foto

„Zimní stadion již delší dobu vyžaduje zásadní investice. Hokej ke Kladnu patří, i proto je modernizace zimního stadionu pro radnici velmi důležitá. „Zakázka bude zveřejněna v informačním systému veřejných zakázek do poloviny měsíce července,“ sdělil primátor města Dan Jiránek a upřesnil: „Zimní stadion dostane novou střechu, zateplené opláštění, nová okna i elektrické rozvody včetně akustiky a požárního systému."

ČEZ zimní stadion Kladno o kapacitě 5 200 diváků je využíván pro lední hokej, krasobruslení a veřejné bruslení. Jeho střecha je již v havarijním stavu a pod neustálým odborným dohledem. Bezpečnost všech diváků i sportovců je zajištěna speciálními čidly, která konstrukci střechy nepřetržitě monitorují. „Toto dočasné řešení je na velmi vysoké technické úrovni, ale už se těšíme na novou střechu a další inovace, které rekonstrukce všem přinese,“ řekl tiskový mluvčí Rytířů Kladno Lukáš Jůdl. „Rekonstrukce je pro nás velmi důležitá a musí se udělat. My si proto velice vážíme spolupráce s městem Kladnem, které nám díky své podpoře umožní stadion opravit a modernizovat. Věříme, že se vše stihne v pauze mezi sezonami v příštím roce a neovlivní to harmonogram klubu,“ doplnil hrající majitel klubu Jaromír Jágr.

Anketa

Je Miroslav Kalousek zábavný politik?

7%
93%
hlasovalo: 12946 lidí

Nejdříve dojde k demontáži stávající střechy, včetně osvětlení a elektrických rozvodů. „Nová střecha bude z ocelových nosníků, na kterých bude osazen skládaný střešní plášť. Řešení je navrženo tak, aby v následujících letech umožnilo další rozvoj technologií a modernizaci stadionu. Cena je hlavním kritériem veřejné zakázky,“ informoval Jiří Chvojka, radní města a jednatel Sportovních areálů města Kladna.

Na střeše bude nově navrženo odvodnění a hromosvod, osazeno zařízení pro odvod tepla a kouře. Součástí prací je také demontáž a opětovná montáž multimediální kostky a osvětlení haly, včetně doplnění osvětlení a ozvučení nad tribunou. V rámci této fáze modernizace je také navržena odvlhčovací jednotka, včetně rozvodů vzduchu. Na západní straně bude rekonstruována plochá střecha nad technologickou částí objektu a stadion zároveň získá novou fasádu a vyměněny budou vybrané okenní výplně, včetně prosklené fasády restaurace. Upraveny budou i přístavky v prvním patře v jihovýchodní části a stávající vrátnice bude doplněna o nové sociální zázemí.

Zimní stadion je majetkem města Kladna a spravuje ho firma SAMK – Sportovní areály města Kladna. Byl otevřen v roce 1949, kompletně zastřešen v roce 1959 a poslední částečná rekonstrukce se uskutečnila v roce 2014.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…