Kroměříž: Vánoční strom už stojí na Velkém náměstí

20.11.2020 13:52

Na Velkém náměstí v Kroměříži už stojí vánoční strom. Nákladní automobil ho přivezl z ulice Chropyňská, kde stál na soukromém pozemku. Jedná se o smrk pichlavý, který je vysoký zhruba dvanáct metrů a který byl vysazen asi před pětatřiceti lety. Strom bude v dalších dnech nazdoben a rozsvítí se ve čtvrtek 26. listopadu.

Kroměříž: Vánoční strom už stojí na Velkém náměstí
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

Jeho slavnostní rozsvícení každoročně i s pomocí stánkařů s vonícím sortimentem a dárkovým zbožím zahajovalo předvánoční čas, avizovalo začínající advent. Právě okamžik, kdy se rozsvítí vánoční strom před radnicí a zároveň světelná výzdoba náměstí a přilehlých ulici, láká stovky, ba tisíce návštěvníků do centra města.

„Letos bohužel tento tradiční scénář nepřichází v úvahu, program jsme museli zrušit. Je třeba dodržovat platná vládní nařízení a omezení týkající se shromažďování více osob, která byla přijata proti šíření nákazy koronavirem. Ale o rozsvícení vánočního stromu Kroměřížané tak úplně nepřijdou. Jen bude mít jinou podobu. Vše se včas dozvíte na facebooku města a na facebookové události Rozsvícení vánočního stromu 2020,“ uvedl starosta Jaroslav Němec.

Ulice Kroměříže kromě stromu rozzáří vánoční osvětlení, které bude stejné jako v minulých třech letech, kdy kromě historického centra světelné prvky zdobily i ulice na průtahu městem. Další, nová výzdoba by měla být k vidění při vánočních trzích na Velkém náměstí, které jsou pod názvem Šťastné a veselé plánovány na 11. až 22. prosince. Také konání a podoba vánočních trhů se bude odvíjet od aktuálně platných opatřeních proti epidemii koronaviru.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…