Litoměřice: Těžce zdravotně postižení lidé si úlevu zaslouží

25.04.2011 10:51

Těžce zdravotně postiženým lidem vyšli litoměřičtí radní vstříc. Vzhledem k jejich nízkým příjmům a obtížné životní situaci schválili mimořádná pravidla pro stanovení výpočtu nájemného v jimi obývaných městských bytech.

Litoměřice: Těžce zdravotně postižení lidé si úlevu zaslouží

„Placení nájmu dle zastupiteli schválených pravidel by pro mnohé z nich bylo likvidační. Výměna bytu většinou nepřichází v úvahu již proto, že si jej v minulosti upravili jako bezbariérový. Proto jsme rozhodli, že se jim nájem zvýší stejně jako obyvatelům domů s pečovatelskou službou, tedy nejméně ze všech," vysvětlil místostarosta Litoměřic Karel Krejza.

Těžce zdravotně postižení tak v bytech města zaplatí měsíčně po postupném navýšení finálních 45 korun za metr čtvereční v roce 2013. O kolik bytů půjde, není v tuto chvíli zřejmé. Radní se jednotlivými žádostmi budou zabývat individuálně.

Dálší zprávy z Litoměřic čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: litomerice.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…