Mladá Boleslav: Autobusy městské hromadné dopravy budou čistší

09.03.2019 17:59

Dopravní podnik Mladá Boleslav se pustil do velkého jarního úklidu interiérů autobusů. Jako první na řadu přišly nejstarší modely: osm mercedesů, které byly již nejvíce znečištěny. Cestující se tak mohou těšit na čisté autobusy městské hromadné dopravy.

Mladá Boleslav: Autobusy městské hromadné dopravy budou čistší
Foto: mb-net.cz
Popisek: Hrad uprostřed města Mladá Boleslav

Ačkoliv se autobusy uklízí denně po každé směně nebo během větší pauzy, kdy řidič vytře celý prostor, je občas potřeba vozy vyčistit důkladněji. S ohledem na provoz autobusů bylo třeba zasáhnout proti nečistotě efektivněji. „Především odolnost sedaček je denně nejvíce zkoušena. Chtěli jsme, aby měli cestující jistotu, že si mohou v našich autobusech bezpečně sednout,“ uvedl jednatel dopravního podniku Marek Džuvarovský.

Jako nejvhodnější řešení se proto jevilo najmout specializovanou firmu s parními čistícími stroji. Všechny sedačky, okna, ale i stěny a podlahy, plastová madla, opěrky či držadla na stání byly vyčištěny suchou párou a čistícím přípravkem. Technologie čištění párou je ekologická (spotřebuje minimální množství vody a vytvoří minimální odpad), je také šetrná k povrchům, a povrchy jsou velmi rychle suché.

Autobusy byly také ošetřeny dezinfekcí Bactashield. Tento sprej vytváří na povrchu antibakteriální štít, který ničí po tři měsíce 99,9 % bakterií při každém doteku. Minimalizuje se tak přenos různých chorob jako je chřipka nebo žloutenka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…