Mladá Boleslav: V mrazivých nocích bude opět sloužit stan pro bezdomovce

11.11.2020 10:13

Pracovníci společnosti Compag opět postavili v areálu Poplužního dvora stan pro bezdomovce, který jim bude k dispozici v mrazivých nocích.

Mladá Boleslav: V mrazivých nocích bude opět sloužit stan pro bezdomovce
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Dokončuje se instalace elektřiny, potřebné revize a zajišťuje potřebné vybavení včetně kamen a mobilní toalety. Vše by mělo být připraveno pro případné využití v druhé polovině listopadu

Vyhřívaný stan pro přespání by měl přijímat klienty od 20.30 do 21.30 hodin, opustit musí zařízení v 7.00 hodin. Stan bude k dispozici, pokud teplota klesne dva dny po sobě pod minus 5 stupňů Celsia. "Je to ale na naší domluvě podle aktuálních podmínek a předpovědi počasí na nejbližší dny," řekla náměstkyně primátora Miroslava Kašpárková.

Ve stanu bude nabízeno opět  přenocování na rozkládacích lůžkách, k dispozici bude deka, toalety pro vykonání potřeby. Vstup je určen pro muže a ženy od osmnácti let, kterým jejich zdravotní stav nenarušuje soběstačnost. Zájemci o přespání by svým chováním neměli závažným způsobem narušit chod zařízení a kolektivní soužití.

V nedalekém Středisku Naděje ve Štyrsově ulici mohou zájemci dostat teplý čaj či polévku během denního provozu. Rovněž zde mohou využít hygienické středisko. Vyhřívaný stan slouží pouze pro bezplatné přespání, pokud není volné místo ve středisku Naděje.

Vyhřívaný stan byl poprvé zpřístupněn v lednu 2014. Mladá Boleslav tak dokáže nabídnout noc v teple až patnácti lidem, protože kapacita azylového střediska Naděje v zimních měsících už tradičně nestačí. Město se rozhodlo zřídit tuto službu, aby předešlo problémům s přespáváním těchto lidí ve sklepích obytných domů a jiných objektech ve městě.

V současné době se vyskytuje podle zjištění městské policie zhruba 50 bezdomovců. POkud se otevírá stan v Poplužním dvoře, městská policie se snaží bezdomovce najít a informovat je o této službě.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…