Moravskoslezský kraj: V regionu se točí celovečerní horor Hrana zlomu

07.07.2020 20:11

Tvůrci celovečerního filmu Hrana zlomu si pro své natáčení vybrali také lokality z Moravskoslezského kraje. Ve snímku hrají hlavní role ostravští herci v čele se Štěpánem Kozubem. Kraj na film přispěl 450 tisíc korun.

Moravskoslezský kraj: V regionu se točí celovečerní horor Hrana zlomu
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Moravskoslezský kraj podpořil 10 produkcí, mezi které rozdělil celkem 5 milionů korun. Filmaři musí v regionu utratit minimálně dvojnásobek krajského příspěvku, alespoň část snímku se tak musí natáčet právě u nás. Náš region je pro natáčení filmů čím dál více zajímavější, také je skvělé, že se na plátnech objeví místní umělci. Kromě vycházející hvězdy Štěpána Kozuba ve filmu hrají i Alena Sasínová-Polarczyk, skvělá Pavla Gajdošíková nebo Petr Panzenberger,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Jan Krkoška a dodal, že premiéra filmu je naplánovaná na příští jaro.

Hrana zlomu je žánrově vyhraněný film na pomezí hororu a thrilleru. Sleduje dvě disfunkční rodiny v hluboké vztahové krizi, které propojí nečekané dramatické okolnosti. Scénář právě vznikajícího filmu si podle autora Lynchovsky pohrává s divákovou schopností vytvářet si domněnky na základě neúplných informací a instinktivním škatulkováním hlavních postav na oběti a pachatele.

Pro režiséra Emila Křižku jde již o druhou spolupráci s hercem Štěpánem Kozubem. Ten za hlavní roli v předchozím společném filmu Ruchoth Raoth získal v roce 2018 hlavní hereckou cenu na festivalu nezávislých hororových filmů v Las Vegas.

Film Hrana zlomu se v těchto dnech natáčí hlavně v Ostravě a v Rožnově pod Radhoštěm. „Produkci jsme pomáhali tipovat vhodné lokace a na nich i na několika dalších pak předjednávali možnosti natáčení. Předávali jsme kontakty na příslušné lidi na lokacích a městských obvodech,“ popsala spolupráci s produkcí Hana Vítková z Moravskoslezské filmové kanceláře, která funguje při krajské destinační společnosti Moravian-Silesian Tourism.

„Česká kinematografie má bohatou žánrovou tradici, ale dnes od ní ustupuje. Filmem Hrana zlomu chceme ukázat, že i v českém prostředí může vzniknout kvalitní a divácký žánrový film, který bude mít úspěch i v zahraničí. Emil Křižka je samorost a velký objev pro český film a jsme rádi, že právě jeho projekt vzniká pod naším labelem Bionaut Dark, v rámci kterého jsme minulý rok vyrobili seriál #martyisdead a připravujeme další žánrové filmy,“ řekl producent filmu Vratislav Šlajer.

Vedle Vratislava Šlajera se produkce ujal Jakub Koštál z Bionautu, v týmu jsou také střihač Andy Fehu či kameraman polského původu Ryszard Perzynski. Film Hrana zlomu podpořily Státní fond kinematografie a Moravskoslezský kraj. Na výrobě se spolupracuje s Moravskoslezskou filmovou kanceláří a Zlín Film Office.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

7:37 Uherské Hradiště: Komunikaci s plochou v ulici Okružní čeká rekonstrukce

V období od konce dubna do druhé poloviny srpna budou probíhat stavební práce v ulici Okružní v Mařa…