Náchod: Senior taxi jezdí dál, v červenci si přijďte pro novou průkazku

09.07.2020 8:38

Zanedlouho uplyne rok, během kterého po městě vozí náchodské občany starší 65 let a držitele průkazek ZTP, ZTP/P starší 18 let Městská doprava seniorů Náchod, známá také jako „senior taxi".

Náchod: Senior taxi jezdí dál, v červenci si přijďte pro novou průkazku
Foto: Náchod
Popisek: Náchod

Služba se těší velké oblibě. V evidenci je téměř 600 přihlášených k jejímu využívání a každý měsíc odveze na požadované místo po Náchodě kolem stovky lidí, uskuteční se přibližně 300 jízd.

Dobrou zprávou je, že služba bude pokračovat i nadále a podmínky pro její využívání budou stejné, jako v minulém roce. Ve čtvrtek 2. července 2020 podepsali smlouvu o jejím dalším provozování starosta Jan Birke a za Vodní záchrannou a dopravní službu, s. r. o., pan Vratislav Vrábel.

V červenci si tedy nezapomeňte vyzvednout na MěÚ Náchod (Zámecká 1845, č. kanceláře 2.09) novou průkazku, která bude platit od srpna 2020 do července 2021!

Podmínky využití služby

Průkazku na využití služby může získat každá fyzická osoba, která je na území města Náchoda hlášena k trvalému pobytu a dosáhla věku nejméně 65 let nebo osoba, která dosáhla věku 18 let a vlastní průkaz ZTP, ZTP/P. Městská doprava seniorů Náchod je provozována na území města Náchoda včetně jeho příměstských částí. Tato místa jsou rozdělena do dvou zón:

Zóna I - Náchod, Babí u Náchoda, Staré Město nad Metují, Běloves, Bražec, Malé Poříčí, Lipí u Náchoda
Zóna II - Jizbice u Náchoda, Dobrošov, Pavlišov

Přepravné je stanoveno ve výši 25 Kč včetně DPH za jízdu v jednom směru v zóně I a 30 Kč včetně DPH za jízdu v jednom směru ze zóny II a obráceně. V každém měsíci je možné uskutečnit 8 jednosměrných jízd. Služba je k dispozici každý pracovní den v době od 7:00 do 22:00, v sobotu od 8:00 do 22:00, v neděli a ve dnech státního svátku či pracovního volna od 8:00 do 17:00 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…