Olomouc: Podpora Regionální fotbalové akademie pokračuje

10.07.2020 7:33

Zastupitelstvo města Olomouce schválilo Memorandum o spolupráci s Olomouckým krajem a Fotbalovou asociací ČR. Tímto podpisem město deklaruje pokračování prohlubování vzájemné spolupráce s Olomouckým krajem, Fotbalovou asociací ČR a Nadačním fondem Regionální fotbalové Akademie olomouckého kraje v oblasti podpory mládežnického fotbalu v našem regionu. Současně definuje i základní principy jejich spolupráce, potřebné k dalšímu fungování a rozvoji Regionální fotbalová akademie Olomouckého kraje.

Olomouc: Podpora Regionální fotbalové akademie pokračuje
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Regionální fotbalová akademie Olomouckého kraje je projekt zaměřený na rozšířenou pohybovou průpravu talentovaných dětí a jejich výchovu a výuku na ZŠ Heyrovského a to za přispění a spolupráce dané školy, města Olomouce, Olomouckého kraje a Fotbalové asociace České republiky.

„Akademie mají dva hlavní cíle. Prvním je výchova talentované mládeže. V rámci kraje vždy vybereme pětadvacet nejtalentovanějších a těm se dá maximální servis. Výhoda je v tom, že kluci dostanou to nejlepší, ale přitom nikam nepřestupují, zůstávají ve svém mateřském oddíle. Klubům se to také líbí, protože my jim hráče zkvalitníme a po dvou letech jim je zase vrátíme zpět,“ říká vedoucí Regionálních fotbalových akademií a bývalý reprezentant Karel Poborský. „Druhý cíl tkví v tom, že celá fotbalová veřejnost najednou zjistila, že i trenér žákovské kategorie musí být profesionálně zaplacen, že to má jako hlavní zaměstnání a nedělá to po práci někdy večer. Také nastavujeme dětem správné stravovací návyky. Snažíme se je rozvíjet také po psychické stránce, jsou to pořád děti, a tak máme k dispozici psychologa. Druhým cílem akademií je tedy to, že nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás,“ dodává Poborský.

V České republice funguje dalších osm akademií stejného formátu a to v Brně, Českých Budějovicích, Jihlavě, Ostravě a Karviné, Pardubicích, Plzni a Teplicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…