Olomouc: Podpora Regionální fotbalové akademie pokračuje

10.07.2020 7:33

Zastupitelstvo města Olomouce schválilo Memorandum o spolupráci s Olomouckým krajem a Fotbalovou asociací ČR. Tímto podpisem město deklaruje pokračování prohlubování vzájemné spolupráce s Olomouckým krajem, Fotbalovou asociací ČR a Nadačním fondem Regionální fotbalové Akademie olomouckého kraje v oblasti podpory mládežnického fotbalu v našem regionu. Současně definuje i základní principy jejich spolupráce, potřebné k dalšímu fungování a rozvoji Regionální fotbalová akademie Olomouckého kraje.

Olomouc: Podpora Regionální fotbalové akademie pokračuje
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Regionální fotbalová akademie Olomouckého kraje je projekt zaměřený na rozšířenou pohybovou průpravu talentovaných dětí a jejich výchovu a výuku na ZŠ Heyrovského a to za přispění a spolupráce dané školy, města Olomouce, Olomouckého kraje a Fotbalové asociace České republiky.

„Akademie mají dva hlavní cíle. Prvním je výchova talentované mládeže. V rámci kraje vždy vybereme pětadvacet nejtalentovanějších a těm se dá maximální servis. Výhoda je v tom, že kluci dostanou to nejlepší, ale přitom nikam nepřestupují, zůstávají ve svém mateřském oddíle. Klubům se to také líbí, protože my jim hráče zkvalitníme a po dvou letech jim je zase vrátíme zpět,“ říká vedoucí Regionálních fotbalových akademií a bývalý reprezentant Karel Poborský. „Druhý cíl tkví v tom, že celá fotbalová veřejnost najednou zjistila, že i trenér žákovské kategorie musí být profesionálně zaplacen, že to má jako hlavní zaměstnání a nedělá to po práci někdy večer. Také nastavujeme dětem správné stravovací návyky. Snažíme se je rozvíjet také po psychické stránce, jsou to pořád děti, a tak máme k dispozici psychologa. Druhým cílem akademií je tedy to, že nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás,“ dodává Poborský.

V České republice funguje dalších osm akademií stejného formátu a to v Brně, Českých Budějovicích, Jihlavě, Ostravě a Karviné, Pardubicích, Plzni a Teplicích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

16:31 Hustopeče: Stavební úřady s obavami vyhlíží nový zákon

S nervozitou a obavami vyhlíží pracovníci stavebních úřadů letošní 1. červenec. Právě tento den vsto…