Olomouc: Zkuste se stát turistou ve vlastním městě

02.05.2015 13:46

Projít se s průvodcem po vlastním městě, projet se na raftu či na čtyřkole nebo navštívit Pevnost poznání. Již podruhé pojala olomoucká radnice zahájení turistické sezony neobvykle.

Olomouc: Zkuste se stát turistou ve vlastním městě
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Každý Olomoučan může prožít jeden den v kůži turisty. Samozřejmě bezplatně.

Akce s názvem „Staňte se jeden den turistou ve svém městě“ je naplánována na sobotu 23. května. Jejím hlavním cílem je seznámit především místní s pestrou nabídkou, co vše mohou návštěvníci města v Olomouci zažít. Od 10 do 15 hodin se mohou zájemci zúčastnit různých druhů prohlídek města, projet se na  raftu, navštívit Pevnost poznání, Sluňákov nebo Fort XIII – Nová Ulice. Také se mohou projet s Olomouckými kolaři na kolech po pevnůstkách, turistický vláčkem po Olomouci nebo nově zažít plavbu motorovou lodí historickou Olomoucí po řece Moravě. Tyto prohlídky a projížďky je nutné rezervovat předem a to od pondělí 11. 5.  do pátku 22. 5. 2015.

Další možnosti jako zapůjčení audioprůvodce po radnici a po městě, projížďky na čtyřkolech, pozorování historického středu města z dalekohledu umístěného v 10. patře hotelu Flora či prohlídka centra Semafor jsou bez rezervací.

Více informací o sobotní akci a kontakty na všechny zapojené subjekty budou od pondělí 11. 5. 2015 k dispozici v letácích umístěných v Informačním centru Olomouc v podloubí radnice a na webových stránkách tourism.olomouc.eu.

Pro letošní turistickou sezonu je připravena celá řada novinek, o nichž budou jednat ve čtvrtek 21. 5. 2015 na odborném semináři poskytovatelé služeb v cestovním ruchu, hoteliéři, majitelé restaurací či zástupci cestovních kanceláří. K novinkám patří například prohlídky olomouckého podzemí, nově otevřené interaktivní centrum vědy Pevnost poznání, plavby motorovou lodí historickou Olomoucí a zpřístupnění  fortové pevnosti XIII – Nová Ulice veřejnosti.

Nabídku ubytování v Olomouci zase obohatí nový kemp v Olomouci – Hejčíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…