Olomouc: Zkuste se stát turistou ve vlastním městě

02.05.2015 13:46

Projít se s průvodcem po vlastním městě, projet se na raftu či na čtyřkole nebo navštívit Pevnost poznání. Již podruhé pojala olomoucká radnice zahájení turistické sezony neobvykle.

Olomouc: Zkuste se stát turistou ve vlastním městě
Foto: olomouc.cz
Popisek: Olomoucká radnice

Každý Olomoučan může prožít jeden den v kůži turisty. Samozřejmě bezplatně.

Akce s názvem „Staňte se jeden den turistou ve svém městě“ je naplánována na sobotu 23. května. Jejím hlavním cílem je seznámit především místní s pestrou nabídkou, co vše mohou návštěvníci města v Olomouci zažít. Od 10 do 15 hodin se mohou zájemci zúčastnit různých druhů prohlídek města, projet se na  raftu, navštívit Pevnost poznání, Sluňákov nebo Fort XIII – Nová Ulice. Také se mohou projet s Olomouckými kolaři na kolech po pevnůstkách, turistický vláčkem po Olomouci nebo nově zažít plavbu motorovou lodí historickou Olomoucí po řece Moravě. Tyto prohlídky a projížďky je nutné rezervovat předem a to od pondělí 11. 5.  do pátku 22. 5. 2015.

Další možnosti jako zapůjčení audioprůvodce po radnici a po městě, projížďky na čtyřkolech, pozorování historického středu města z dalekohledu umístěného v 10. patře hotelu Flora či prohlídka centra Semafor jsou bez rezervací.

Více informací o sobotní akci a kontakty na všechny zapojené subjekty budou od pondělí 11. 5. 2015 k dispozici v letácích umístěných v Informačním centru Olomouc v podloubí radnice a na webových stránkách tourism.olomouc.eu.

Pro letošní turistickou sezonu je připravena celá řada novinek, o nichž budou jednat ve čtvrtek 21. 5. 2015 na odborném semináři poskytovatelé služeb v cestovním ruchu, hoteliéři, majitelé restaurací či zástupci cestovních kanceláří. K novinkám patří například prohlídky olomouckého podzemí, nově otevřené interaktivní centrum vědy Pevnost poznání, plavby motorovou lodí historickou Olomoucí a zpřístupnění  fortové pevnosti XIII – Nová Ulice veřejnosti.

Nabídku ubytování v Olomouci zase obohatí nový kemp v Olomouci – Hejčíně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

22:09 Bohumín: Vrbické jezero je v pohybu, dračí lodě vystřídá triatlonová výzva

Vrbické jezero se opět po roce promění v centrum dragonboatingu, týmové vodní disciplíny, v níž měří…