Ostrava: Lékaři odhalili onemocnění zraku u třetiny vyšetřených

17.09.2012 8:21

Desítky lidí navštívily ambulanci očního oddělení Městské nemocnice Ostrava během Dne otevřených dveří ve středu 13. září a využily možnost bezplatně absolvovat specializované vyšetření svého zraku.

Ostrava: Lékaři odhalili onemocnění zraku u třetiny vyšetřených
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Akce odhalila závažnou skutečnost, že u třetiny vyšetřených bylo zjištěno oční onemocnění. Vzhledem k velkému množství pozitivních nálezů budou probíhat v Městské nemocnici Ostrava bezplatná vyšetření pro veřejnost pravidelně.

 Na snímku Jiřího Maléře (MNO) pacient při bezplatném vyšetření během Dne otevřených dveří v Městské nemocnici Ostrava.

Den otevřených dveří se konal v prostorách očních ambulancí Městské nemocnice Ostrava. Účastníkům zde byli k dispozici čtyři odborní lékaři ve čtyřech ambulancích. „Akce byla zaměřena na problematiku šedého a zeleného zákalu, což jsou dvě nejčastější příčiny slepoty ve vyspělých zemích. Každému účastníkovi jsme vyšetřili naturální vidění a nitrooční tlak,“ vysvětlila primářka oddělení oftalmologie Městské nemocnice Ostrava MUDr. Věra Stanovská. Po vyšetření zraku následovala podrobná konzultace pacienta s lékařem.

 Jedním z vyšetřených pacientů byl i sedmaosmdesátiletý Ferdinand Orlík z Ostravy. „O možnosti bezplatného vyšetření jsem se dozvěděl z denního tisku a  velmi jsem to přivítal. Občas mě totiž trápí slzení a pálení očí, tak jsem se chtěl přesvědčit, zda to není něco vážného,“ sdělil své dojmy.

Oční oddělení Městské nemocnice Ostrava je vybaveno vysoce moderním přístrojovým zařízením a disponuje širokým spektrem specializovaných vyšetřovacích metod. Odborný personál poskytuje komplexní oftalmologickou péči pro pacienty z velkého spádového území. Od února letošního roku navíc nabízí celou řadu nadstandardních služeb a zákroků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…