Plzeň: Město v neděli oficiálně vyvěsí tibetskou vlajku

09.03.2019 15:52

Západočeská metropole v neděli 10. března oficiálně vyvěsí na své budově historické radnice na náměstí Republiky tibetskou vlajku, symbolicky si tak připomene povstání Tibeťanů proti čínské okupaci v roce 1959.

Plzeň: Město v neděli oficiálně vyvěsí tibetskou vlajku
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Pod vedením primátora Martina Baxy tak Plzeň znovu naplní v minulosti přijaté usnesení radních, které k oficiálnímu vyvěšování vlajky vyzývá. Vůbec poprvé Plzeň vlajku vyvěsila na své budově v roce 2003, v minulém volebním období za primátora Martina Zrzaveckého vlajka oficiálně vyvěšována nebyla.

„Není to jen rozhodnutí mé jako primátora města, ale naplňujeme tím téměř 20 let staré usnesení rady města, jež nám toto ukládá. Vracíme se tak ke stavu, který tu měl být,“ uvedl primátor Martin Baxa. Symbolické připomenutí okupace Tibetu avizovaly i mnohé plzeňské městské obvody, ale i například některé školy a další subjekty. V Plzeňském kraji se loni k akci připojila asi padesátka radnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …